Att överföra bild- och ljudsignaler trådlöst är en av de senaste flugorna på hemelektronikmarknaden och nu har WiGig Alliance samt VESA beslutat sig för att starta ett nytt projekt inom detta område. De två organisationerna ska ta fram en ny trådlös DisplayPort-specifikation för överföring av bildsignaler.

DisplayPort används idag främst på PC-marknaden men WiGig Alliance och Video Electronics Standards Association (VESA) vill göra tekniken bredare och siktar på att kunna överföra flertalet gigabit data till allt från bildskärmar till projektorer och TV-apparater.

Även om man ännu inte släppt någon konkret information om standardens specifikationer hävdar man att dess prestanda och bildkvalité ska vara likvärdig med den hos trådade lösningar. Tekniken ska använda sig av det trådlösa 60 GHz frekvensbandet.

”With many proprietary wireless A/V technologies on the market, our vision is to standardize a wireless display interface, and we are excited to partner with VESA to extend multi-gigabit wireless functionality to DisplayPort technology,” sade Dr. Ali Sadri, WiGig Alliance president och ordförande. ”Combining our wireless technology and VESA’s display expertise enables a high quality user experience with a certification program, enabling interoperability across CE, PC, tablets and handheld devices.”

Källa: Wireless Gigabit Alliance

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
WingmanflopperMartin LAndreas GMean Machine Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Inte ett decennium för sent. 🙂

Andreas G
Medlem

Kan vi inte enas om en standard någon gång 🙁

Martin L
Medlem

[quote name=”Delph1″]Kan vi inte enas om en standard någon gång :-([/quote]
Nej, du vet väl att det bästa med standarder är att det alltid går att välja en som passar 🙂

Andreas G
Medlem

[quote name=”Martin L”][quote name=”Delph1″]Kan vi inte enas om en standard någon gång :-([/quote]
Nej, du vet väl att det bästa med standarder är att det alltid går att välja en som passar :)[/quote]

Men det gör ju narr av hela poängen med en ”standard” att det finns en uppsjö av dom och att så gott som alla produkter använder alla ”standarder”. Det är bra löjeväckande att vi har grafikkort med fyra olika videoutgångar och monitorer med lika många. Det är ett ganska grovt misslyckande i mitt tycke.

Martin L
Medlem

[quote name=”Delph1″][quote name=”Martin L”][quote name=”Delph1″]Kan vi inte enas om en standard någon gång :-([/quote]Nej, du vet väl att det bästa med standarder är att det alltid går att välja en som passar :)[/quote] Men det gör ju narr av hela poängen med en ”standard” att det finns en uppsjö av dom och att så gott som alla produkter använder alla ”standarder”. Det är bra löjeväckande att vi har grafikkort med fyra olika videoutgångar och monitorer med lika många. Det är ett ganska grovt misslyckande i mitt tycke.[/quote]Ja, jag var ironisk 🙂 Det är definitivt jättefånigt. Svår avvägning det där med… Läs hela »

flopper
Medlem

bra med en skärm i badrummet och källaren så man har koll på nätet. :sigh:

Fantoon
Medlem
Fantoon

[quote name=”Delph1″][quote name=”Martin L”][quote name=”Delph1″]Kan vi inte enas om en standard någon gång :-([/quote]
Nej, du vet väl att det bästa med standarder är att det alltid går att välja en som passar :)[/quote]

Men det gör ju narr av hela poängen med en ”standard” att det finns en uppsjö av dom och att så gott som alla produkter använder alla ”standarder”. Det är bra löjeväckande att vi har grafikkort med fyra olika videoutgångar och monitorer med lika många. Det är ett ganska grovt misslyckande i mitt tycke.[/quote]

Håller fullständigt med! Dessutom blir det dyrare för slutkonsumenten, dvs oss!