TP-Link presenterar RE580D och RE590T som med en maximal bandbredd på hela 1 900 megabit per sekund och stöd för beamforming ska kunna utöka ditt redan befintliga Wifi-nätverk och det effektivare än någonsin. Överföringskapaciteten är något ökad men den stora nyheten är beamforming som ska kunna fördubbla signalstyrkan till dina produkter.

TP-Link RE580D samt RE590T är två färska Wifi-repeaters vars uppgift är att kopplas upp mot ditt nuvarande Wifi-nätverk och utöka dess räckvidd. Det mest användarvänliga sättet är att låta din repeater helt enkelt bli en förlängning av ditt nuvarande nätverk med samma namn och samma lösenord, en upprepning som namnet antyder.

De nya modellerna som TP-Link visar upp på IFA 2015 kommer med en total bandbredd av 1 900 megabit per sekund där det finns kapacitet för 600 megabit per sekund över 2,4 gigahertz bandet respektive 1 300 megabit per sekund över 5 gigahertz bandet. De både enheterna kan inte bara förlänga ditt trådlösa nätverk utan kommer även med vardera hela fem stycken gigabit ethernet-anslutningar för den som vill ansluta nätverksprodukter med kablar.

Beamforming för fokuserade wifi-signaler

Den stora nyheten i TP-Links nya repeaters är stödet för beamforming. En teknik som hittills mest hittat ut i mer avancerade routrar men som nu även börjar landa i repeaters. Tekniken gör det möjligt för repeatern att känna av vart dina trådlösa produkter finns och fokusera sina radiovågor mot demsamma. Ett förfarande som enligt representanter på TP-Link i vissa fall kan fördubbla singalstyrkan och ge både bättre hastighet och räckvidd på ditt redan utökade trådlösa nätverk.

Toppmodellen TP-Link RE950T kommer även med en integrerad 4,3 tums pekskärm som kan användas för att konfigurera och övervaka nätverket direkt på repeatern istället för att behöva gå genom mjukvara på din dator.

TP-Links nya repeaters kommer att finnas på marknaden i november månad och prislappen sägs landa på mellan 1 500 till 2 000 kronor.

Fler nyheter från IFA:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
ondjultomte2 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ondjultomte2
Gäst
ondjultomte2

en billig AP är ju mycket bättre, fast kan man inte dra en TP kabel alls så har man väl inget val.