Marknaden för mesh-nätverk i hemmet växer och TP-Link med nya Deco M5 vill också vara med och ta bort död-zoner från ditt Wifi-nätverk.

TP-Link riktar in sig på mesh-nätverk och vill genom nya Deco M5 förse användarna med (bokstavligt talat) fläckfri WiFi-täckning i hemmet. De tre nätverksenheterna som mesh-systemet levereras med ska vara tillräckligt för att förse alla i hemmet med Wifi även om det finns väggar och våningsskillnader som annars sätter käppar i hjulet för täckningen.

Täckning före prestanda

Dessa tre nätverksenheter ska vara tillräckligt för att förse 418 kvadratmeter med Wifi. Har man behov av att täcka ett större område så går det att köpa till extra enheter. Upp till 10 stycken Deco M5 enheter ska gå att koppla till samma nätverk. Noterbart är givetvis att räckvidden alltid dikteras av just de lokaler och den omgivning du placerar dina enheter i.

TP-Links mesh-nätverk använder sig av dual-band AC1300-systemet och ska leverera dataöverföring med hastigheter upp till 400 megabit per sekund på 2,4GHz-frekvensen. Använder man sig utav 5GHz-frekvens går dataöverföringshastigheten upp till 867 megabit per sekund. Även stöd för MU-MIMO datastreaming finns tillgängligt. De vita puckarna går att jämföra med Netgears Orbi-system som använder sig av betydligt större monolitliknande nätverksenheter. På pappret hävdar TP-Link bättre täckning med tre enheter men den maximala datakapaciteten är samtidigt lägre än i Orbi med sin tri-band teknik.

Quality of service och rätt router för rätt enhet

TP-Link Deco M5 låter användaren även prioritera olika typer av bandbreddskrävande uppgifter. Om hemmet använder mer bandbredd för till exempel videostreaming eller onlinespel så kan man ställa in så att dessa får en högre prioritet än andra aktiviteter. Så kallade quality of service funktioner är samtidigt inget nytt och det återstår att se exakt hur TP-Link implementerat sin lösning. På så sätt kan iaf användare se till att bandbredden inte stryps när man avnjuter senaste avsnittet av Orange is the new black eller när man sitter i en nervpirrande CS:GO match.

Kanske ännu viktigare är att TP-Link säger sig utvecklat en smart teknik för att låta trådlösa enheter automatiskt växla mellan de olika puckarna i ditt hem. På så sätt automatiskt maximera bandbredden till din mobila enhet när du rör dig runt i hemmet.

För dig som vill veta mer om TP-Links meshnätverk M5 rekommenderar vi dig att kika närmare på vår videogenomgång från CES 2017 här nedan. TP-Link kommer annars att börja sälja Deco M5 i juni månad till en prislapp på 3 499 kronor för ett paket med tre Wifi-puckar.

TP Link Deco sprider ut ditt wifi för bättre täckning

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid