Small preview image


När SM nu gå in på sin sista självande vecka har vi tagit en närmare titt på de deltagare som börjat publicera sina resultat och även om många fortfarande är lite känsliga med att avslöja sina systemspecifikationer ser vi en tydlig trend, Intel dominerar på överklockningscenen. Av de deltagare som hittills publicerat resultat i Prestanda-SM är det endast ett system som inte baseras på Intel processorer.


Inom procentuell överklockning är det flera som avvaktar med att publicera resultat men de som redan nu vågat gå ut med sina system använder sig alla av Intels väl beprövade Mobile Celeron. Man har just förlitat sig på den 1.4GHz modell som vår egen Robert ”Crotale” Kihlberg bland annat varit mäkta lyckosam med tidigare år. Robert har överklockningsrekordet med 203% med denna processormodell och under åren har allt fler börjat använda sig av dessa processorer för att nå så höga procentuella överklockningar som möjligt.




Intels eftertraktade Mobile Celeron 1.4GHz


Vi tog en snabb pratstund med Thomas ”Doman” Petterson som för närvarande ligger trea i Procentuell överklockning med 171%. Vi fokuserade på just valet av processor och Intels fortsatta dominans inom överklockningsscenen;



NH: Hej Thomas, först och främst vad fick dig att välja Intels Mobile Celeron-processor inför Prestanda-SM 2008?


Thomas: Anledningen till att jag valde en Intel Mobile Celeron berodde på att det är en välbeprövad processor som nu vunnit SMPC de senaste fem åren i rad. Jag vet att dem klockar sjukt högt. Det kändes som ett säkert kort att gå på.


NH: Som det är nu har Intel total dominans i årets mästerskap, vilket varit ett genomgående mönster de senaste åren. Hade du någon tanke på att välja ett AMD-baserat system och i så fall vilket?


Thomas: Nej jag har aldrig ens haft tanken att köra med ett AMD baserat system. Om jag skulle kört med AMD skulle det i så fall fått bli en Duron.


NH: Hur fick du tag på processorn och moderkort, då inget av detta säljs i butiker längre?


Thomas: Jag fick tag i min CPU genom Robert ”Crotale”. Han hade en helt oanvänd som inte ens varit uppackad som jag fick köpa för en bra peng. Moderkortet inhandlade jag via Ebay.


Vi vill tacka Thomas för att han tog sig tid att svara på våra frågor och önska honom lycka till i den fortsatta tävlingen.


Som vi tidigare varit inne på kommer detta med största sannolikhet bli sista året Intels Mobile Celeron processorer används i Prestanda-SM, vi har redan hört om ett flertal Mobile Celeron-processorer som fått sätta livet till under SMPC2008 så det är kanske dags för Intels överklockningsvänliga budgetprocessor att få lite välbehövlig vila.


Något som kanske även öppnar för AMD när nu i alla fall Phenom II verkar kunna återställa lite av tillverkarens goda rykte på överklockningsmarknaden.


Vi kommer att fortsätta trappa upp vår rapportering kring SM den närmaste veckan så håll ögonen öppna, för de som ännu inte publicerat några resultat i SM kan vi bara rekommendera att man sätter i gång och överklockar redan idag. Det finns fortfarande många fina priser att hämta.


Läs mer i vår artikel :: Prestanda-SM 2008, roliga, enklare och fler vinnare!


:: Svenska Mästerskapet i datorprestanda 2008 – Tävlingssida


:: Diskutera i forumet

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments