Tidigare under veckan framkom det att Tom Petersen som arbetat hos Nvidia i över ett årtionde hade lämnat företaget och nu har det bekräftats att Intel blir hans nästan anhalt.

I början av veckan stod det klart att Tom Petersen som haft positionen teknisk marknadsföringschef hos Nvidia i över ett årtionde hade lämnat företaget. Illa kvickt började spekulationer om vad Petersen skulle göra härnäst att cirkulera och de flesta yrkade på att det var Intel som skulle bli Petersens nästa arbetsplats.

Intel har under den senaste tiden anlitat flera stora namn inom hårdvaruutveckling. Bland annat Raja Koduri, Chris Hook samt Jim Keller. Samtliga från konkurrenten AMD. Petersen ansluter sig nu till de tre tidigare nämnda i Intels utvecklingsteam runt sin satsning på diskreta grafikkort.

Nu har Intel via Twitter-kontot Intel Graphics bekräftat att de tidigare spekulationerna stämmer och det är ”det blå laget” Tom Petersen ansluter sig till.

Innan Petersen axlade sin position hos Nvidia år 2005 hade han arbetat hos företag som Broadcom och IBM. Förhoppningsvis kan hans kunskaper och de 40-tal patent Petersen personligen äger visa sig vara en användbar tillgång för Intel och deras satsning på diskreta grafikkort. I dagsläget finns det i princip ingen konkret information om vad Intel vill åstadkomma med de första grafikkretsarna som inte integreras i en av företagets processorer. Dock är deras entusiasm svår att missa. De första modellerna baserade på Intels nya grafikarkitektur förväntas lanseras under år 2020.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid