Small preview image

Inte helt oväntat har nu AMD officiellt bekräftat att man under nästan en månad nu skeppat sina nya tolvkärniga Magny-Cours Opteron-processorer till partners. När servertillverkaren Oakville Mehlville Computers tidigare i veckan lade upp AMDs kommande serverprocessorer på en eBay auktion anade vi ugglor i mossen och nu visar det sig att AMD alltså skeppat produktionsexemplar av Magny-Cours till flera av deras kunder så att de ska kunna förbereda sina produkter innan lanseringen.



Tanken var nog inte att systemen skulle börja säljas redan idag men lanseringen ska ske under första kvartalet och AMD väntas släppa lös ett koppel av nya Opteron-processorer med både tolv och åtta kärnor.


De uppgifter som dök upp under december månad 2009 verkar fortfarande stämma där det pratas om tre mainstream modeller i Opteron 6000-serien med en klockfrekvens på mellan 1,9GHz till 2,2GHz. Samt ytterligare modeller i nya HE och SE serier där klockfrekvenserna ligger på 1,70GHz till 2,3GHz, antingen med åtta eller tolv kärnor.



Två av AMDs sexkärniga Istanbul-kretsar utgör grunden i Magny-Coures


Strömförbrukningen kommer som väntat vara relativt hög med så många processorkärnor. AMD väntas presentera sina nya serverprocessorer med TDP-värden på 95W, 115W eller 140W beroende på antal kärnor och klockfrekvens.


Källa: X-bit Labs

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments