Microsoft har nu meddelat att man gått ihop med svenska företaget Tobii för att utveckla inbyggt stöd för ögonspårning i Windows 10.

Microsoft har nu bekräftat att man gått ihop med det svenska företaget Tobii för att utveckla stöd för ögonspårning i Windows 10. Tobii har tidigare visat upp sin ögonspårningstekning på flertalet teknikmässor och då har fokus mest legat på spel och att låta användare styra spelkaraktärer och dylikt med sina ögon.

Nu vill då båda företagen hjälpas åt med att göra själva operativsystemet Windows 10 kompatibelt med Tobiis teknik för att underlätta för användare som lider utav till exempel ALS eller andra sjukdomar eller handikapp som resulterar i nedsatt funktionalitet i kroppen.

Windows Eye Control

Windows-funktionen kommer att kallas för Eye Control och låter användare med hjälp av ögonspårningshårdvara öppna appar, skriva på virtuella tangentbord och andra mer vardagliga uppgifter som kanske inte har haft fullt stöd ännu.

I början så är det endast produkten Eye Tracker 4C från Tobii som får stöd för den nya funktion, men Microsoft nämner att stöd för fler produkter så som PCEye Plus, EyeMobile Plus och Dynavox PCEye Mini kommer att läggas till senare.

Den nya funktionen finns att testa redan nu i den senaste testversionen av Windows 10 som går att prova på om man är med i Windows Insider-programmet. Dock nämns inte när det officiella stödet kommer att läggas till.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
wallrikNotoJB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Låter väldigt otrevligt!

JB
Medlem
JB

Hoppas det går att stänga av.

Magnus Stenborg
Medlem
Magnus Stenborg

Ja, fruktansvärt att förlamade människor får ett billigt sätt att kommunicera på och använda en dator. Tvi!

wallrik
Gäst
wallrik

En Overwatch-streamer jag brukar titta på använder en sådan Tobii Eye Tracker 4C för att visa var han tittar när han spelar. Det ser rätt sjukt ut. https://youtu.be/iNbdGsPwNHM