Nvidia Titan V har nu testats på allvar i 3D-spel och resultaten är både imponerande och talande för grafikkretsens extrema parallella beräkningskraft.

Titan V är som bekant ett plågsamt dyrt grafikkort som med en prislapp på 31 500 kronor riktar sig mot professionella användare och arbetsstationer. Grafikkortet har en beräkningskraft som slår allt annat på fingrarna med sina 5 120 cuda-kärnor och 640 stycken dedikera tensor-kärnor.

Samtidigt kan vem som helst trycka in ett Titan V i sin vanliga gamingdator och grafikkortet bygger på den Volta-arkitektur som Nvidia väntas lansera nya Geforce-grafikkort kring under 2018. Intresset för kortets och arkitekturens spelprestanda är därför hög och när Gamersnexus tog sig en närmare titt på spelprestandan i sitt nyligen köpta Titan V var det med mycket intressanta resultat.

Grafikkortet presterar stundtals sagolikt bra och slår GTX 1080 Ti samt Titan Xp rejält på fingrarna. Samtidigt står det i flera speltester och även syntetiska 3D-tester klart att dagens grafikmotorer får kämpa med att nyttja beräkningskraften i Titan V.

Även om det är svårt att dra allt för klara slutledningar av resultaten som GN fick fram petar det mesta på att många grafikmotorer har svårt att nyttja alla 5 120 cuda-kärnor i GV100-grafikkretsen. Titan V och Volta är kontinuerligt snabbare än Titan Xp men inte alltid med särskilt stora marginaler. Volta och Titan V verkar även få rejäla prestandaökningar med asynchronous compute där särskilt den mångkärniga GV100-grafikkretsens resurser kan användas mer effektivt. I flera tester ser man en prestandaökning på 30-40% jämfört med Titan Xp. Samtidigt i andra titlar, främst DX11 titlar utan low-level API, kan prestandaskillnaderna vara nera på några fåtal procent.

Reagerar extremt väl på överklockning

Samtidigt ser man att Titan V får en rejält ökad spelprestanda genom överklockning. De många cuda-kärnorna kommer med en i Nvidia-tradition ganska beskedlig basfrekvens. Genom att överklocka minnet och grafikkretsen med 150-200 MHz lyckas GamerNexus pressa ut upp till 20% extra prestanda i vissa titlar. Vilket indikerar att Nvidias cuda-kärnor i Volta skalar riktigt väl med klockfrekvenser.

Nvidia Titan V (Bildkälla: GamersNexus)

Det råder inget tvivel om att Titan V kan användas för att spela spel och levererar nästan alltid betydligt bättre bildfrekvens än marknadens idag snabbaste ”spelgrafikkort”. Prestanda per krona är såklart helt förkastlig men det ger också en indikation om att Volta-baserade Geforce-grafikkort med högre klockfrekvenser och något färre cuda-kärnor kan vara en spännande kompromiss.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
KaffiMann Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
KaffiMann
Medlem
KaffiMann

Så da blir oppsummeringen: Kjør heller 2 stykk Vega 64, da får du betraktelig bedre min.fps og tilnærmet lik maks fps? Og det til litt under halve prisen.

Hvordan går det å kjøre doble GTX 1080 Ti ?