Titan V är ett grafikkort utöver det vanliga och Nvidias nya Volta-arkitetur har ni testats lite närmare för att gräva kryptovaluta, detta med imponerande resultat.

Nvidia har med sin Volta-arkitektur satsat hårt på GPU-beräkningar och det är något som onekligen verkar ge utslag i grävning av kryptovaluta. Youtube-kanalen Bits Be trippin testade under en livesändning att installera Nvidias nya Titan V-grafikkort i ett mining-system och testade ett tiotal olika scenario för att gräva kryptovaluta. Resultaten var minst sagt imponerande sett till prestanda per watt och jämfört med andra grafikkort med en ensam GPU.

Några av de värden som uppnåddes var 69 MH/s i Eth med en total systemförbrukning på 213 watt. Vilket med en 16-kärnig Ryzen Threadripper CPU betyder att grafikkortet troligtvis inte drog mycket mer än 100 watt. I jämförelse får Geforce GTX 1080 Ti kämpa för att komma upp i 40 MH/s vid grävning av Ethereum.

EgenskapNvidia Titan VGTX 1080 Ti
Cuda-kärnor5 120 st3 584 st
Ethereum (ETH)69 MH/s~37-40 MH/s
LBRY687 MH/s~500 MH/s

Se fler prestandavärden för Titan V i videoklippet nedan.

Kanske ändå mer imponerande var att Titan V var kapabel att nå riktigt hög beräkningskraft även vid grävning av två samtida kryptovalutor. Närmare bestämt 66 MH/s Eth samt 2 220 MH/s DCR eller SIA. Energriförbrukningen stack dock iväg till 288 resp. 323 watt vid dessa konfigurationer.

Extremt bra prestanda per watt, sämre prestanda per krona

Det råder inget tvivel om att Titan V har extremt hög beräkningskraft och alltså levererar upp till dryga 70% bättre prestanda än GTX 1080 Ti vid etherum-grävning. Prestanda per watt verkar också vara extra imponerande vilket givetvis är goda nyheter för storskaliga grävningsdatorer. Att få den ekonomiska kalkylen att gå ihop med en prislapp på 31 500 kronor per grafikkort blir dock svårare. Vid grävning av kryptovaluta bör två stycken 1080 Ti-kort leverera högre prestanda för en bråkdel av denna kostnad. Det är samtidigt mycket intressant att se hur kommande Geforce-modeller av Volta kommer att prestera.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid