På GamePC.com har man tagit en närmare titt på HTPC-fenomenet och även gett sina åsikter och erfarenheter kring allt från hårdvara till användarinterface.
Artikeln går inte direkt in på djupet i något avseende med detaljerade val av hårdvara eller liknande men det finns mycket matnyttig information för den som är intresserad av ett eget HTPC-bygge.


Lite av ett delmål för artikeln är att ge ett billigare alternativ till Windows egen Media Center-mjukvara som vi tidigare tittat närmare på. Man använder Windows XP som grund för sitt system och här finns det flera mycket praktiska tweak som man kan ge sig på för att optimera operativsystemet för sin uppgift som HTPC.


Man går även igenom flera olika användargränssnitt som enligt mig personligen är A och O för ett väl fungerande HTPC-system. De två program som utmärker sig här är ATIs eget Multi-Media Center 9.0 och det populära freeware-programmet myHTPC.


Detta är en relativt enkel men samtidigt mycket givande guide för dem som vill ge sig in i HTPC-träsket och känner sig behöva lite hjälp på traven.


Hela artikeln kan man hitta på GamePC.com.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid