Small preview imageSM i Datorprestanda avslutades under förra månaden och just nu pågår de sista verifieringarna innan den slutgiltiga vinnarlistan ska presenteras. SMPC2008 lockade ännu fler deltagare och vi har fått otroligt mycket positiv respons på det nya upplägget, vilket så klart också märks i deltagandet. Vi har tidigare varit värdar åt flera andra tävlingar som de lika moderkortsjättarna lanserat, t.ex. MSI Overclocking Contest och Gigabyte Cup, och vi håller nu på att planera inför en ny typ av tävling tillsammans med AMD.

Denna tävling skulle då vara lite annorlunda än de tidigare på mer än ett sätt. Framförallt så är det inte bara en fråga om att få fram den snabbaste SuperPi-tiden, högsta 3DMark-poängen, etc. utan också hur man gör det. Alla som ställer upp kommer att få sin egen tråd i forumet där de ska dokumentera det som händer och följa upp sina resultat. Ett gott sinne för humor och ett brinnande intresse för överklockning är två komponenter som ska sammanfogas för en seger.


AMD kommer förse deltagarna med Dragon-plattformar som ska användas. Hur ni överklockar och kyler den är lite upp till er, men det finns bonuspoäng att samla in på att vara kreativ. Totalt är det fem plattformar som kommer att deltaga i tävlingen, varav en kan komma representeras av ett lag bestående av medlemmar från redaktionen för att sätta lite prestige i det hela. Juryn kommer att annonseras senare, men vi kan lova vissa försök att vara opartiska.


Vi letar deltagare spridda från norraste Norrland till södraste Skåne. Om ni är ett gäng som vill delta som ett lag är det fritt fram att söka som det och det kommer öka era chanser att få delta. Ni kan skicka in en intresseanmälan till mig med rubriken ”Dragon War” (inte att blanda ihop med den koreanska musikfestivalen med osignade power metal-band). Vi kommer återkomma längre fram när vi har mer nyheter om tävlingen, men än så länge är det en preliminär anmälan.


Nedan har ni en bild för lite inspiration (ni får bortse från det faktum att det är från Intels labb och att vi inte ännu bestämt om vi ska begränsa kylningen (något ni gärna får tycka till om i forumet) … OK, kanske inte helt lyckad bild, men rätt cool i vilket fall)


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments