Processormodeller ur Intels processorfamilj Tiger Lake-U baserat på kärnarkitekturen Willow Cove kommer att komma med en markant ökning av mängden L3 cache jämfört med vad som har erbjudits i tidigare processorfamiljer.

Intel planerar att lansera processorfamiljen Tiger Lake under nästa år. Denna kommer att byggas på en förfinad version av 10 nanometers tillverkningsprocess och inkluderar även den helt nya kärnarkitekturen Willow Cove.

Att Willow Cove blir namnet på den arkitektur som blir uppföljaren till kommande Sunny Cove är sedan tidigare känt. Nu har däremot en informationslogg från Twitter-användaren InstLatX64 visat lite tidigare okänd angående den kommande processorfamiljen och arkitekturen.

Enligt informationen som Twitter-användaren ny läckt planerar Intel att öka mängden cacheminne hos de kommande processorerna jämfört med dagens modeller. Medans samtliga existerande fyrkärniga processormodeller från Intel kommer med totalt åtta megabyte (MB) L3 cache listas en Tiger Lake-U modell med 50 procent högre L3 cache per kärna. Istället för två megabyte rör det sig här om tre megabyte per kärna för totalt 12 MB L3 cache.

Detta markerar en markant skillnad för Intel som i över ett årtionde använts sig av den existerande modellen med två megabyte cache per kärna.

Som tidigare nämnt är det nästa år som förväntas markera startskottet för Tiger Lake-U. Några exakta lanseringsdatum eller lanseringsfönster har i skrivande stund inte bekräftats.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid