Vad som sägs vara testresultat från en fyrkärnig Tiger Lake-U-processor från Intel i testsviten Geekbench imponerar med enkärnig prestanda som lägger sig över processorer som Ryzen 9 3950X och inom slagavstånd till Core i9-9900KS.

Testresultat för vad som påstås vara en av Intels kommande Tiger Lake-U-processorer har nu dykt upp i databasen för den syntetiska testsviten Geekbench 5. Visar sig dessa siffror vara trovärdiga kan Intel ha hittat rätt formel för att ge den kommande arkitekturen prestanda i entrådad belastning som kan utmana många entusiastprocessorer.

Mer specifikt rör det sig om en fyrkärnig processor som med hjälp av Hyper Threading kommer utrustad med åtta trådar. Detta leder inte till några hissnande siffror för testsvitens del som nyttjar samtliga kärnor och trådar. Här hamnar denna mystiska processormodell på 4 920 poäng. Något som däremot imponerar är den enkärniga prestandan som databasen listar.

Det påstådda testresultatet visar en enkärnig poäng på exakt 1 400. Detta för en processor med en klockfrekvens på 2,3 gigahertz (GHz), någon turbofrekvens listas dock inte. Dessa siffror lägger sig enligt Geekbench egen tabell strax bakom Intels Core i9-9900KS som landar på 1 417 poäng. Närmsta processor från konkurrenten AMD i tabellen är deras flaggskeppsmodell Ryzen 9 3950X vars poäng listas som 1 311.

Värt att ha i åtanke är att testresultat som dessa inte är omöjliga att förfalska. Däremot kan Intel ha hittat rätt formel för att ta sig an AMD:s bärbara Ryzen 4000-serie vars flaggskepp Ryzen 7 4800H nyligen hittades i databasen för 3DMark Time Spy.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid