En kommande processor ur familjen Tiger Lake-U från Intel har nu hittats i en databas och siffrorna indikerar på goda framsteg i klockfrekvenser för den processorserie som ska möta AMD:s Renoir-familj på den bärbara marknaden.

Intel kommande processorfamilj Tiger Lake-U ska möta AMD:s kommande Renoir-familj i striden om marknaden för bärbara datorer. Nu har en skärmdump från en testsvit som visar på goda framsteg inom klockfrekvenser för Intels kommande bärbara processorer hittat sin väg ut på internet.

Namnet på den processor som registrerats i databasen förblir okänt. Däremot listas arkitekturen som Tiger Lake-U. Här ser vi en klockfrekvens som börjar på 2,8 gigahertz (GHz) vilket är en högre basfrekvens än de processorer vi sett från Tiger Lake-U hittills. Något som indikerar på att den förfinade 10 nanometers (nm) tillverkningsprocessen bidrar med märkbara skillnader.

Tidigare har vi sett Tiger Lake-U nå basfrekvenser på upp till 2,3 GHz hos processormodellen Core i7-1068G7. Här ser vi dock en processorenhet med fyra kärnor, åtta trådar och en basfrekvens på 2,8 GHz. Turbofrekvensen listas som identisk med basfrekvensen, detta tros dock vara en bugg då det troligtvis rör sig om ett ingenjörsexemplar av processorn. Spekulationer menar att turbofrekvensen kan komma att ligga runt 4,0 GHz, detta är dock något som återstår att se.

Kommande Tiger Lake-U baserad på 10 nm+ tillverkningsteknik förväntas dyka upp med TDP-värden mellan 15 och 28 watt beroende på modell. Serien väntas även erbjuda upp till fyra kärnor och åtta trådar, Gen 12 Xe-grafik och kärnarkitekturen Willow Cove.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid