I en kvartalsrapport från en partnertillverkare omnämns kommande Intel-produkter som processorfamiljen Tiger Lake-H för mer högpresterande bärbara datorer som hävdas lanseras under 2021 års första kvartal.

Intel Tiger Lake-arkitektur förväntas introduceras officiellt i början av september månad. Detta kommer att ske i form av Tiger Lake-U processorer för mer energieffektiva bärbara datorer. En ny kvartalsrapport från partnertillverkaren Compal (PDF) pekar dock mot att minst en till processorserie baserad på arkitekturen är på väg.

Tiger Lake-H kan komma att ersätta nuvarande Comet Lake-H eller agera som ett slags komplement, exakt vad Intels planer är här framgår inte i rapporten. Däremot nämns det att processorserien med upp till åtta kärnor och TDP-värden på mellan 35 och 45 watt förmodligen kommer att lanseras under det första kvartalet nästa år.

Rapporten nämner även hur Intel förväntas lansera arkitekturen Jasper Lake byggd på 10 nanometers tillverkningsteknik under det fjärde kvartalet detta år. Detta är en arkitektur menad för bärbara datorer så som Chromebooks och mindre notebook-enheter.

Compal påpekar också att Intel inte är riktigt färdiga med 14 nanometers tillverkningsteknik och att nya produkter baserad på denna kommer att lanseras senare under året. Däremot förväntas Intels fokus ligga helt och håller på 10 nanometer under 2021.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid