Ett lite för snabbt finger på kameran kan ha råkat avslöja den första informationen om Thunderbolt 5. Detta då en Intel-anställd råkat lägga upp en bild på Twitter efter ett besök hos en av Intels utvecklingsanläggningar.

En Intel-anställd på studiebesök och ett litet för ivrigt kamerafinger resulterade i ett inlägg på Twitter som gett oss den första informationen angående kommande standarden Thunderbolt 5. Det tog inte lång tid för originalbilden att plockas ned från Twitter men hemsidan Anandtech var snabb nog att spara bilden och låta den leva vidare online.

På bilden kan vi klart och tydligt se ett par snuttar av information angående Thunderbolt 5. Bland annat ser vi hur det är fortsatt USB-C som kommer att stå för formfaktorn. Något som förhoppningsvis kommer att innebära bakåtkompatibilitet med äldre enheter utan krav på adaptrar. Vi ser också hur nästa generation av standarden dubblerar den maximala hastigheten från 40 Gbps till 80 Gbps. Informationsbladet som fastnat på bild listar även PAM-3 som del av den kommande standarden. Jämfört med den teknik som används idag bör detta leda till upp en ökning på 50 procent när det kommer till antalet bitar som kan skickas varje cykel.

Intel ser ut att ha fått ordning och reda på tekniken. Exakt när den kommer att bli vida tillgänglig för slutkonsumenter återstår att se. Så som USB 4 och Thunderbolt 4 är sammankopplade idag kan det bli så att vi får vänta till att USB 5 står redo innan vi kan ta del av nästa Thunderbolt-generation.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid