Den 32-kärniga, Zen 3-baserade Threadripper 5975WX har nu dykt upp i databasen för Geekbench och lyckas klå 64-kärniga föregångaren Threadripper 3990X.

Ett av de tidiga livstecknen från nästa generations Threadripper-processorer har hittats. Detta i form av en 32-kärnig Threadripper 5975WX som ser ut att ännu en gång visa prestandaklivet hos Zen 3-arkitekturen då den går förbi 64-kärniga Threadripper 3990X.

Processorn testades på AMD:s Cloudripper-plattform för interna tester. Databasen listar processorns basfrekvens som 3,6 GHz och dess turbofrekvens på samtliga kärnor listas som 4,5 GHz. Vi ser totalt 128 MB L3 cache vilket pekar på att det rör sig om fyra chiplet-kretsar istället för maximala åtta. Testet utfördes tillsammans med 128 GB DDR4-minne.

Sett till den prestanda processorn visade upp rör det sig om 1 686 poäng i den del av testet som stressar endast en kärna. I den flerkärniga delen kunde Threadripper 5975WX kamma hem en poäng om 27 603. Detta lägger den kommande processorn cirka tio procent över den 64-kärniga Threadripper 3990X. Jämfört med den faktiska föregångaren 3970X som även den erbjuder 32 kärnor har den Zen 3-baserade enheten ett övertag på cirka 24 procent.

Exakt när AMD kommer att sjösätta nästa generations Threadripper-processorer förblir något oklart. Härnäst från det röda laget kommer vi se uppiffade Zen 3-processorer med staplat 3D V-cache vars lansering förväntas ske tidigt nästa år. Skulle de nya Threadripper-processorerna landa i butiker omkring samma tid kan AMD komma att ha lite andrum sett till konkurrens för den delen av marknaden Threadripper fajtas i. Detta då det har ryktats att Intel inte kommer lansera sin processorfamilj Sapphire Rapids förrän 2022 års tredje kvartal.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid