Vad som sägs vara en presentationsbild från AMD hävdar att en 64-kärnig processor vid namn Threadripper 3990X kommer att lanseras under nästa år.

Uppdatering: AMD har bekräftat Threadripper 3990X och dess lansering under 2020. Riktpris och exakt lanseringsdatum återstår dock att spikas officiellt.

AMD har relativt nyligen avtäckt de första processorerna ur Threadripper 3000-serien. Dessa kommer i form av 24-kärniga Threadripper 3960X och 32-kärniga Threadripper 3970X. De två processorerna lanseras officiellt idag och nu sägs en bild som bekräftar seriens absoluta flaggskeppsmodell ha hittat sin väg ut på internet.

Bilden som delats av hemsidan Videocardz och först började spridas av Twitter-profilen brolyx som säger sig ha hittat bilden via kinesisk social media visar vad som ser ut att vara en presentationsbild för processormodellen Threadripper 3990X.

Bilden visar ”en processor att härska över dem alla under 2020”. Processorn i fråga hävdas utrustas med 64 processorkärnor, 128 trådar och totalt 288 megabyte (MB) cacheminne. Detta tillsammans med ett TDP-värde på 280 watt (W). Visar sig ovanstående bild stämma hamnar flaggskeppsmodellens TDP-värde på samma nivå som de två processorer som lanseras idag, trots upp till dubbla antalet kärnor.

Detta är inte första gången denna ryktade processormodell dyker upp. Tidigare har en 64-kärnig processormodell skådats i en produktvideo från MSI angående företagets moderkort utrustade med styrkretsen TRX40.

Videon från MSI nämner inga detaljer angående denna ryktade processormodell. Däremot kan vi se att aktivitetshanteraren för det system som används listar åtta vertikala och 16 horisontella rader. Detta innebär att vi tittar på 128 processortrådar.

Som tidigare nämnt är det ingenting som garanterar att den påstådda presentationsbilden för Threadripper 3990X är från AMD själva och att informationen stämmer. Således återstår det att se vad företaget har planerat för tredje generations Threadripper-familj. Informationen för denna processormodell bör tas med en nypa salt fram till dess att AMD själva bekräftat huruvida den faktiskt existerar eller ej.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid