Thermaltake är knappast någon gröngöling på chassimarknaden men när tillverkaren nu lanserar sitt senaste alster Suppressor F51 verkar tillverkaren åtminstone sneglat både en och två gånger på sina konkurrenter. Det ljuddämpade miditowerchassit har en stilren design som inte minst påminner om Define R5 från svenska Fractal Design.

Thermaltake Suppressor F51 är givetvis ingen ren kopia av Define R5 och även om det yttre designspråket påminner oss om Fractal Designs populära datorchassi finns det betydligt sämre chassi att efterlikna. Thermaltake har samtidigt satt sin egen prägel på Suppressor F51 som är både något högre och djupare än sin konkurrent med måtten 525 x 230 x 577 millimeter (H x B x D).

R5_vs_F51Lika som bär: Fractal Design Define R5 vs. Thermaltake Suppressor F51

Chassit kommer även med stöd för lite annorlunda fläktkonfigurationer där man kan antingen rymma tre stycken 120 millimeterfläktar, två stycken 140 millimeterfläktar eller för den delen en ensam 200 millimetersfläkt i fronten. I taket är alternativen liknande förutom att det faktiskt får plats med hela tre stycken 140 millimeterfläktar. I bakkant finner vi en 140 millimetersfläkt samt två 120 millimetersfläktar i golvet.

Suppressor F51 stödjer även vattenkylning med plats för inte mindre än 4 radiatorer, däribland två stycken 420 millimeters modeller i taket respektive fronten. Chassit skeppas för övrigt med två stycken medföljande fläktar, en 200 millimeters i fronten och en 140 millimeters i bakkant av chassit – både med en ljudnivå på maximalt 15 resp. 16 decibel.

Chassit satsar på en rakt igenom verktygslös installation med hårddiskmoduler som rymmer både mekaniska hårddiskar och SSD-enheter. Alla 3,5 samt 5,25 tums moduler kan även plockas ut för att maximera möjligheterna för vattenkylningsinstallationer samtidigt som ljuddämpande paneler och fläktfilter ska hålla datorns ljud- och dammnivå nere.

Thermaltake Suppressor F51 kompletteras med ett knippe USB 3.0 samt USB 2.0 anslutningar samt ljudanslutningar och en fyra kanaler fläktkontroller. När chassit dyker upp i svenska butiker och till vilket pris är än så länge oklart.

F51specs

Källa: Thermaltake

Läs mer

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid