Thermalright fortsätter att satsa på stora och kraftfulla kylare. Under Computex visade tillverkaren upp flera nya alster och bland dessa hittade vi Thermalright HR-02, Wheel och Sentinel som verkligen är något utöver det vanliga där ingen av kylarna väger under 1,1 kilo.

Thermalright HR-02 är en tornkylare som är utvecklad för att kyla processorer helt passivt. Thermalright hävdar att kylaren med en vikt på 1 100 gram, sex kraftfulla heatpipes och en något vinklad design ska kunna kyla en Intel Core i7 CPU utan aktiv fläkt direkt på kylfänsen. Kylaren måste sitta ganska nära chassifläktarna och spänningen får inte vara över 1,25V, men det låter trots allt imponerande.

Thermalright Wheel bygger förvisso på höjden men med en cylinderformad design är det en ganska ovanlig kylare. Vikten är på hela 1 150 gram och sex stycken 6mm heatpipes leder värmen till det 150x150mm stora kyltornet. I tornet sitter en temperaturstyrd PWM-fläkt som forslar iväg värmen.

Thermalright Sentinel sägs vara inspirerad av filmen Matrix och har en klart udda design. 10 stycken heatpipes är kopplade till vasen av kylaren och varje heatpipe har sin egen cylinderformade kylfläns. Med en vikt på 1 200 gram ska kylaren klara av att kyla de flesta processorer utan fläkt, så länge chassit har bra luftflöde.

Vi har tyvärr inga lanseringsdatum eller priser på kylarna men en närmare titt kan man få i Thermalrights Computex-video.

{youtube width=”480″ height=”385″}yMQtx5cLDW4{/youtube}

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Henrik BerntssonLord_KvaddMartin Lbaronatom Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
baronatom
Gäst
baronatom

Hur ska man få plats med Sentinel? Den var ju inte direkt liten. Sitter fortfarande på en Ultra-120 Extreme och även om det finns kylare som är marginellt bättre så känns det inte värt att uppgradera för att få 2-5 grader bättre kylning. Ge mig 10c bättre kylning utan att behöva ha en Deltafläkt så har ni en återkommande kund! Fast å andra sidan, luftkylarna (torn) kan väl knappast bli så mycket bättre utan att bli större, man har ju sett optimeringar på hur varje ”blad” i dagens tornkylare är designade, men det ger för lite extra prestanda för att… Läs hela »

Martin L
Medlem

Bahaha, vilka monster! Helt sjukt hur kylare har utvecklats.. Jag minns när heatpipes var värsta grejen, nu sätter man 10 kyltorn på heatpipes på kylare som väger mer än ett kilo, helt sjukt..

Min macbook air väger mindre än sentinelkylaren… Jisses.

Medlem
Kaleid

Jag minns när man först började använda sig av 80mm fläktar. Jössös vad stora de är tänkte man… efter ett tag så insåg jag att de kommer bli ännu större och då passade jag på att skicka iväg ett email till Zalman och frågade när 120mm fläktarna skulle till kylarna…fick som svar att förmodligen aldrig. Heh.

Lord_Kvadd
Medlem

Åh! När jag såg Wheel-kylaren tänkte jag direkt på en av de första kylarna jag använde på min gamla Duron 800. Thermaltake’s Mini Super Orb

comment image

Fy i helvete vilket oväsen den förde (även om det inte var någonting i stil med Deltorna man skaffade sedan)

Sentinel verkar väldigt lovande också 🙂