Shaman är en ny grafikkortskylare från välrenomerade tillverkaren Thermalright. Kylaren bygger kring en design med hela 8-stycken värmerör som leder värmen från grafikkretsen till en större aluminiumfläns. På denna fästs sedan en fläkt på upp till 140mm för både tyst och effektiv kylning.

Thermalright visade nyligen framfötterna i NordicHardwares testlabb med sin Spitfire-kylare som är en av de maffigaste grafikkortskylarna på marknaden, något som visade sig vara på både gott och ont.

Thermalright Shaman är också en stor kylare, men som efterträdare till tillverkarens T-Rad2 modell är det en mer lätthanterlig sådan. Trots att kylaren rymmer en 140mm fläkt installeras den längs med kylaren och har inget överhäng som sitt syskon Spitfire.

Thermalright har nu lagt upp en liten förhandstitt av Shaman på YouTube som ska vara kompatibel med mer eller mindre alla populära prestanda-grafikkort på marknaden (NVIDIA: GTX460,465,470,480  samt ATI: 4850,4870,5850,5870, 6800, 6750).

Man avslöjar inga direkta detaljer om kylarens prestanda men fokus ligger på extrem överklockning och låg ljudnivå. För kylning av spänningsregulatorer rekommenderar man någon av sina maffiga VRM-R modeller vilket betyder att paketpriset lär bli ganska högt.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton Karmehednussse Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
nussse
Gäst
nussse

Killen hade defensivt behövt ett stativ till kameran. Med det sagt vill jag nog påstå att den kylaren ser riktigt nice ut förutsatt att man inte har behov av flera kort i lådan. (y)