Thermalright har nu introducerat en ny luftkylare kallad Silver Arrow TR4 med en kylkapacitet på upp till 320 watt speciellt ämnad för AMD:s Threadripper-processorer.

Senare i år förväntas den andra generationens Threadripper-processorer från AMD lanseras. Dessa kommer med ett TDP-värde på upp till 250 watt (W). Något som kräver en redig kylanordning för att tämja, speciellt om suget efter överklockning finns närvarande.

Thermalright hoppas träffa rätt och hålla dessa kommande processorers temperaturer under kontroll med en ny version av deras ikoniska processorkylare Silver Arrow. Denna nya modell kallas för Silver Arrow TR4 (TR4 är namnet på AMD:s sockel för Threadripper).

Kylaren består av en nickelpläterad basplatta i koppar som ska täcka hela Threadripper-modellernas förmonterade värmespridare. Från denna sträcker sig åtta stycken värmeledningsrör med en tjocklek på sex millimeter (mm).

Silver Arrow TR4 har två uppsättningar kylflänsar och mellan dessa sitter en medföljande fläkt på 140 mm. Med denna fläkt på plats mäter kylaren in på 155 x 103 x 163 mm (Längd, bredd, höjd). Dess vikt uppges vara 1 050 gram. Enligt Thermalright är kylaren smal nog att inte skapa några kompatibilitetsproblem med minnesmoduler som hos TR4 monteras både till höger och vänster om processorn.

Kylaren är även smått asymmetrisk för att inte täcka PCI Express-anslutningen längst upp på moderkorten.

Thermalright hävdar att Silver Arrow TR4 har en kylkapacitet på upp till 320 W. Huruvida den klarar av att hålla andra generationens Threadripper-processorer med ett TDP-värde på 250 W direkt ur lådan återstår att se. Vid skrivande stund har Thermalright inte uppgett vad för prislapp kylaren kommer att få.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid