Small preview image

Extern lagring är en stor marknad som fortsätter att växa och till skillnad mot lagringsenheter för PCn är det fortfarande de mekaniska hårddiskarna som dominerar med sitt överlägsna pris/gigabyte värde. Thecus är en av de mest aktiva tillverkarna på NAS-marknaden och man siktar in sig på krävande slutkonsumenter och mindre företag. Thecus N7700PRO är tillverkarens senaste alster och riktar sig verkligen mot krävande användare. Enheten har plats för sju stycken 3,5-tums hårddiskar och totalt 14TB lagringskapacitet. Men överföringsgränssnittet är vad som är mest intressant.



N7700PRO kommer nämligen beredd för 10 Gigabit Ethernet vilket alltså i teorin tillåter 10 gånger så höga överföringshastigheter som ett vanligt Gigabit Ethernet nätverk.


Thecus hävdar att N7700PRO kan nå överföringshastigheter på 300MB/s vilket är en bra bit därifrån, men i alla fall betydligt snabbare än vanliga NAS-enheter. Allt man behöver göra är att trycka in ett 10 GbE nätverkskort i enhetens PCI Express-plats och köra på. Medan en Intel Core 2 Duo CPU och 4GB DDR2-RAM håller farten uppe.


Thecus N7700PRO stödjer en uppsjö av RAID-konfigurationer och flera olika filsystem.



Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid