The Witcher 3: Wild Hunt har under dagen börjat hitta ut till spelare världen över och det efterlängtade action-rollspelet möttes redan förra veckan av närmast lyriska recensioner. När spelet nu hittat ut i sin slutgiltiga version visar de första prestandatesterna att PC-versionen verkligen är något utöver det vanliga och kräver all GPU-kraft din dator kan uppbringa

The Witcher 3 har länge sett ut att bli ett av årets mest omtalade spellanseringar och när de första recensionerna av spelet publicerades förra veckan var det med pompa och ståt. Spelrecensenter världen över hyllade CD Project RED som utvecklat tredje delen i redan omtyckta spelserien The Witcher. Wild Hunt har fått bra betyg för närmast alla spelelement, från karaktärernas utveckling till den massiva spelvärlden och inte minst dess grafik.

CD Project RED har varit i blåsväder inför lanseringen av specifikt PC-versionen av Witcher 3 där utvecklaren anklagats för att ha tonat ned grafiken på PC för att bättra matcha utvecklingen av konsolversionerna av spelet. Skillnaderna mellan den skarpa versionen av spelet och den förhandsvisning som presenterades under E3 2013 ska enligt företaget bero till stor del på ett mer aggressivt skärpefilter som man tonat ned för den skarpa versionen av spelet, detta för att minska ögonirritation under längre spelsessioner. Med sin dag-1 patch har The Witcher 3: Wild Hunt fått ytterligare grafiska förbättringar samtidigt som utvecklarna själva öppnet för möjligheter att modifiera spelets omgivning genom dess inställningarfiler.

The Witcher 3: Wild Hunt recensioner

The Witcher 3 får även de mest kraftfulla grafikkort att kämpa

De flesta som testat PC-versionen är däremot rörande överrens om att The Witcher 3: Wild Hunt är ett av de vackraste spelen tillgängliga för plattformen idag och märkbart bättre än konsolversionerna. På PCGameshardware.de har man nu presenterat några av de första mer ingående prestandatesterna på PC-versionen med den tillhörande dag-1 patchen och resultaten är både talande och lite skrämmande.

W3benchmark2

Redan vid 1080p-upplösning får även de mest kraftfulla grafikkort kämpa för att erbjuda spelbar prestanda med grafikinställningarna uppskruvade till Ultra. Nvidia tar som väntat täten med sitt Geforce GTX Titan X som levererar drygt 64 bilder per sekund i denna upplösning. För dem som inte är beredda att lägga femsiffriga belopp på ett grafikkort sjunker dock bildfrekvensen drastiskt. Det kraftfulla och påkostade Asus Geforce GTX 980 Strix levererar 49,2 bilder per sekund medan MSI R9 290X Gaming mäktar med 44,5 bilder per sekund.

W3benchmark1

Aktiverar vi sedan Nvidias Hairworks-teknik som ger markant bättre hår- och pälseffekter ser vi hur prestandan dippar ordentligt även för Nvidias grafikkort. Runt 20 procent lägre bildfrekvens får man betala för de mer realistiska effekterna på Nvidias GTX 900-serie. AMD:s Radeon-grafikkort får ofta mer än 40 procents lägre frekvens med Hairworks aktiverat och ger en tydlig signal om att Nvidias egna grafikbibliotek är allt annat än optimerat för AMD:s grafikkort.

The Witcher 3: Wild Hunt ser ut att bli en grafikkortstitel att räkna med i år och samtidigt kan vi inte låta bli att se fram emot ytterligare uppdateringar där stöd för Directx 12 är en minst sagt efterlängtad nyhet. Kommentera gärna med era egna erfarenheter av Witcher 3 och hur spelet fungerar på just din dator.

Källa: PCGameshardware

Läs även:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid