Actionrollspelet The Witcher 3 är inte bara en av de mest kritikerrosade speltitlarna som lanserats under 2015 det är också en av de vackraste och mest resurskrävande. Både spännande och ironiskt blir det då när en flink användare visar hur spelet kan spelas på en 4 år gammal laptop med dolda grafikinställningar som får spelet att rent grafiskt åldras 10 år.

Många PC-spelare får kämpa med låga bildfrekvenser eller nedtonade grafikinställningar för att nå spelbar prestand i The Witcher 3: Wild Hunt. En vacker och vidsträckande spelvärld med avancerade grafikeffekter samt en kanske inte felfri portning till PC gör att vissa spelare helt enkelt inte kan uppleva äventyret utan att uppgradera sin dator eller köpa en ny spelkonsol.

Användaren LowSpecGamer gör dock skäl för sitt namn och visar hur man med lite kunskap och tålamod kan modifiera spelets grafikinställningar utanför de standardiserade menyinställningarna för att drastiskt sänka systemkraven. Resultatet är ett The Witcher 3 som går att spela på en 4 år gammal bärbar dator med dubbelkärnig processor samt en förhållandevis klen Geforce GT 540M grafikkrets.


LowSpecGamer: running the Witcher 3 under the… by LowSpecGamer

Nackdelen är att spelet då förvandlas till en titel med grafik som åldrats ett tiotal år och mer påminner om gamla Playstation 2 titlar än en AAA-titel från 2015. Bildfrekvensen landar trots en upplösning på 800 x 600 pixlar och minimal detaljåtergivning på mellan 25 till 30 bilder per sekund men bevisar trots allt att även äldre och mindre kraftfulla datorer kan driva The Witcher 3.

Läs även:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Haha, vad grymt att dom inte totalt övergett prestandaskalning.
Det blev ju inte fasligt fult heller, som det annars ofta kan bli när man lagt noll resurser på prestandaskalning. Det här ser snarare ut som en genomtänkt implementering.