Försäljningen av den sista säsongen av spelstudion Telltales serie The Walking Dead stoppades efter att studion gått i graven men har nu återupptagits, dock som en exklusiv titel för Epic Game Store.

Spelstudion Telltale Games mötte liemannen tidigare i år. I samband med att studion förklarade sin resa avslutad undrade många vad som skulle hända med studion ännu inte avslutade spelserier. Framför allt den sista säsongen av det episodiska spelet The Walking Dead.

Spelserien plockades inte långt efter Telltales öde upp av en annan studio vid namn Skybound Games. Studion som leds av ena skaparen av serietidningen The Walking Dead antog utmaningen att färdigställa den sista säsongen av spelserien. Bland annat med hjälp av forna Telltale-anställda som nu hittat ett nytt hem hos Skybound.

I och med att Telltale Games avslutade sin resa avbröts även försäljningen av studions spelserie The Walking Dead som ännu inte fått sitt faktiska avslut. Nu har det bekräftat att serien finns tillgänglig för spelsugna köpare ännu en gång. Dock inte hos de plattformar den tidigare funnits tillgänglig på. Nya köp av spelet kommer endast att kunna göras hos Epic Games nya onlinebutik ”Epic Game Store”.

Den som redan införskaffat seriens sista säsong genom till exempel Steam kommer fortfarande att få tillgång till den sista säsongen två avslutande episoder. Det är då endast nya köp av titeln som inte kommer att kunna genomföras någon annanstans än hos Epic Games nya plattform.

Epic Games Store har på kort tid lyckats säkra flera exklusiva speltitlar. Hades, Ashen och Super Meat Boy Forever kommer att göra The Walking Dead sällskap som exklusiva titlar för den nya onlinebutiken. Till skillnad från de andra titlarna kommer dock The Walking Dead inte att hitta sin väg till andra plattformar för nya köpare i sinom tid, utan förblir exklusiv till Epic Games Store.

Den tredje episoden av spelseriens sista säsong kommer att lanseras den 15 januari 2019. Exakt när den avslutande delen kommer att finnas tillgänglig är dessvärre fortfarande oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid