Efter rykten, spekulationer och läckor har det nu bekräftats att de tre speltitlarna ur spelserien Mafia kommer att få nyversioner där bland annat originalspelet görs om från grunden för att möta dagens krav på ögongodis.

Trenden med nyversioner av spelklassiker växer sig allt starkare. Under gårdagen bekräftades det att de två första spelen ur Tony Hawk’s Pro Skater-serien kommer få nyversioner som skapas helt från grunden. Nu har det blivit dags för spelserien Mafia att bekräftas få samma behandling.

Spelpublicisten 2K har nu bekräftat att vad som kallas för ”The Mafia Trilogy” kommer att lanseras senare i år. De tre spelen ur serien kommer att få nyversioner och i alla fall det första spelet kommer att göras om helt och hållet från grunden.

Det officiella avtäckandet av denna nya trilogi är förväntat att ta plats den 19 maj. Däremot lanserades produktsidor för de två första spelens nyversioner hos Microsofts onlinebutik i förväg. Dessa produktsidor togs sedan ned efter en kort tid men inte efter att de skärmdumpar som publicerades för det renoverade Mafia 1 började spridas som en löpeld online.

Medans seriens första spel bekräftas få mer än bara uppskalade texturer och dylikt är det i dagsläget inte säker om detta gäller för de två andra spelen. Produktsidan hos Microsoft för Mafia II nämner hur spelet har stöpts om i ”HD detalj”, exakt vad detta innebär är dock oklart. Produktsidan för seriens tredje installation har inte blivit tillgänglig i förväg som de resterande två. Således återstår det att se vad som kommer att vara nytt i denna version av det endast fyra år gamla spelet.

Som tidigare nämnt kommer mer nyheter angående trilogin den 19 maj. Detta är även det datum som listades som lanseringsdatumet för nyversionen av Mafia 2. Detta medans lanseringsdatumet för seriens första installation listades som den 27 augusti.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Mattias Emmot

Hoppas att de verkligen gör om spelet som originalet då. För Mafia III var inte bra, där kunde man blåsa förbi poliser i riktigt höga hastigheter eller köra mot rött ljus utan att få någon reaktion från poliserna.

Mafia 1 och 2 var betydligt bättre i den bemärkelsen.