Nvidias tjänst för spelströmning kallad Geforce Now har stött på ännu ett problem med utvecklare som inte gått med på att deras spel finns på plattformen och speltiteln The Long Dark har nu plockats bort från tjänsten.

Nvidias nylanserade tjänst för spelströmning Geforce Now har nu stött på ytterligare problem. Tidigare har publicisterna Activision Blizzard och Bethesda tagit bort sina speltitlar från plattformen med förklaringen att de inte ska ha gått med på att ha sina spel representerade på plattformen när den gick ur beta.

Nu har samma visa upprepat sig igen. Denna gång är det spelutvecklaren Hinterland Studio som krävt att Nvidia tar bort studions speltitel The Long Dark från Geforce Now. Anledningen ska vara densamma som för de tidigare nämnda publicisterna. Nvidia ska ha förbisett grejen med att få faktisk tillåtelse att husera speltiteln på deras plattform.


Sorry to those who are disappointed you can no longer play #thelongdark on GeForce Now.
Nvidia didn’t ask for our permission to put the game on the platform so we asked them to remove it.
Please take your complaints to them, not us. Devs should control where their games exist. – Raphael van Lierop, Hinterland Studio

Spelstudion nämner ingenting angående huruvida speltiteln kan komma att bli tillgänglig via Nvidias tjänst igen i framtiden. Klart står dock att Geforce Now haft en minst sagt skakig start och att Nvidia har ignorerat processen med att fastställa många utvecklare och publicisters faktiska inställningar till den nylanserade plattformen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid