Efter att Microsoft köpte upp spelutvecklaren Bethesda började många förvänta sig att framtida titlar som The Elder Scrolls VI skulle bli exklusiva för just Microsoft. Något Phil Spencer i princip har bekräftat bli sanning.

Bethesdas spelserier som The Elder Scrolls och Fallout har tidigare lanserats till de flesta aktuella plattformar. När Microsoft köpte upp spelutvecklaren höjdes dock mer än en orolig röst angående framtida speltitlar. Många började förvänta sig att framtida Fallout och The Elder Scrolls-spel skulle börja bli exklusiva för Microsofts spelkonsoler och PC.

Medans någon garanterad exklusivitet inte har bekräftats av varken Microsoft eller Bethesda börjar allt mer peka mot att hypade The Elder Scrolls VI hålls borta från Sony och Playstation. I en intervju med GQ nämnde Xbox Phil Spencer att Xbox-teamet ser på nästa Elder Scrolls-spel på samma sätt som man ser på kommande Bethesda-titeln Starfield.

Spencer menar att man vill se The Elder Scrolls VI som ”En del av grundupplevelsen på Xbox”. Han påpekar att det inte handlar om att straffa någon annan konsol eller dylikt. Spencer tror fortfarande att varje plattform har ytterligare plats för att kunna växa vidare men man vill kunna ge ”det kompletta paketet” när man nu hör till Microsoft och Xbox.

Således ser det ut som att Bethesdas framtida spel kommer att hålla sig till Xbox och PC. Det finns fortfarande en möjlighet att vi blir överraskade med The Elder Scrolls VI på Playstation. Bethesda har inte bekräftat vilka plattformar spelet kommer att lanseras till. Allt mer pekar dock mot att företaget har omfamnat sina nya ägare i form av Microsoft helt och hållet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid