Lanseringen för AMD:s andra generations Ryzen-processorer kryper närmare och nu har testresultat för Ryzen 7 2700X läckt ut via Futuremarks databas.

I april månad ska den andra generationens Ryzen-processorer från AMD lanseras. Tidigare har processormodellen Ryzen 5 2600 skådats i databaser och nu har även ett av modellens storasyskon, nämligen Ryzen 7 2700X synts till i Futuremarks databas för resultat i testsviten 3DMark Time Spy.

Den kommande processorn som tar över stafettpinnen från Ryzen 7 1700X delar många specifikationer med sin föregångare. Det är fortfarande 8 kärnor med totalt 16 processortrådar tack vare Simultaneous Multi Threading (SMT), 16 megabyte (MB) L3 cache och 4 MB L2 cache samt ett identiskt TDP-värde på 95 watt (W).

De största skillnaderna mellan processorgenerationerna är dock klockfrekvenserna. Enligt Futuremarks databas kommer den nya processorn med en klockfrekvens som ligger omkring 300 megahertz (MHz) över sin motsvarighet från den tidigare generationen. Ryzen 7 1700X hade en standardfrekvens på 3,4 gigahertz (GHz) och en turbofrekvens på 3,8 GHz medans Ryzen 7 2700X listas med 3,7 GHz standardfrekvens och en turbofrekvens på 4,1 GHz.

På ena bilden ser vi även vad som kan vara AMD:s Extended Frequency Range (XFR) 2.0 i arbete då processorn uppges ha nått 4,2 GHz turbofrekvens.

Testet utfördes med ett moderkort från Asrock i form av X370 Taichi och ett AMD Radeon RX 580. Den totala poängen för systemet i 3DMark Time Spy landade på 4 745.

Som tidigare nämnt siktar AMD på att lansera den andra generationens Ryzen-processorer i april 2018. I samband med detta bör vi även se moderkort med styrkretsar ur den nya 400-serien börja hitta sin väg till butikshyllor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Zapp Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Henrik Robeck

”Den totala poängen för systemet i 3DMark Time Spy landade på 4 745.”
Är det bra eller dåligt? I jämförelse med andra system hur är det? Det hade gett lite mer djup och gjort artikeln intressant, att det har läckt är visst lite spännande men knappast oväntat eftersom vi vet att en del hårdvarutestare får produkterna tidigare än officiellt släpp men det hade blivit något riktigt intressant om vi kunde jämföra med tidigare AMD-processorer och Intel-system.

Zapp
Medlem
Zapp