Ryzen Threadripper gör smygdebut i Alienwares monsterdator Area 51 och nu hittar de första prestandatesterna ut på internet.

Det är snart dags för lanseringen av AMD:s Ryzen Threadripper, nu har Linus Tech Tips (LTT) publicerat testresultat för det förbyggda systemet från Alienware som går under namnet Area 51 och kommer utrustat med en Threadripper 1950X processor. Vilket gör dessa testresultat till de första prestandasiffrorna för Threadripper som inte kommit från rykten, läckor eller AMD själva.

Systemet består av ett moderkort specialtillverkat av Dell och Alienware just för Area 51 med 32 gigabyte (GB) av 2 666 megahertz (MHz) RAM i en 4 x 8 GB uppsättning. Ett Nvidia Geforce GTX 1080 Ti Founders Edition står för grafiklösningen och en Sandisk A400 256 GB NVME SSD stod för lagringen.

Flertrådade applikationer är Threadrippers styrka

Även ett annat High End Desktop (HEDT) system testades i LTT:s recension som jämförelse, detta system är baserat på Intels nya X299-plattform och utrustades med en 10-kärnig Core i9-7900X, 32 GB 3 200 MHz RAM, identiskt grafikkort och en Samsung 950 Pro 512 GB NVME SSD monterade på ett Asus Prime x299 Deluxe.

Alienware Area 51 hamnar bakom i speltest, men sticker iväg under tyngre arbete

I Rise of the Tomb Raider såg LTT att Threadripper-systemet levererade 68 bildrutor per sekund som mest och som lägst 63 bildrutor per sekund. Detta sätter systemet precis över det X370 testsystem som användes, dock strax bakom X299-systemet i minimum bildrutor per sekund.

I 3DMark så hamnade Alienware Area 51 även bakom det X299-systemet som den jämfördes med i både Fire Strike Ultra, Time Spy och den mer CPU-intensiva versionen av Time Spy.

Dock så sticker Threadripper iväg väsentligt i både Cinebench R15 och Blender, något inte kommer som en jättestor överraskning med tanke på Threadrippers högre antal processorkärnor och trådar.

Medan resultaten knappast är heltäckande speglar dem vad vi redan sett hos AMD Ryzen-familjen. Den nya Zen-arkitekturen med sina många CPU-kärnor levererar imponerande beräkningskraft i flertrådade applikationer. I enkeltrådade belastningar får AMD fortfarande kämpa för att hänga med Intel, vare sig vi pratar om deras entusiast- eller mer prisvärda konsumentprocessorer.

Ni kan hitta LTT:s videorecension av Alienware Area 51 med Ryzen Threadripper 1950X här:

En mer detaljerad genomgång av Ryzen Threadripper och dess prestanda publiceras på NordicHardware den 10 augusti.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ErikFantomenAMD73 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
AMD73
Medlem
AMD73

Jag vill aldrig någonsin höra eller se han igen.Hans röst är fruktansvärd och han verkar
anstränga sig till max att få det skära sig i öronen på än.
Chassit snygg och värdelöst opraktiskt och dålig kylning. Moderkortet super budget
dess utom.

Fantomen
Medlem
Fantomen

Tror att högre klick på minnena hade gjort susen för amd. De borde testat samma minne på intel systemet som amd hade.

vallonen
Medlem
vallonen

Håller helt med, snubben har inte hamnat i målbrottet än och har den där typiska ”Amerikanska” monotona nasala högljudda rösten som skär genom glas!! Fruktansvärt obehagligt. Inte mycket han kan göra åt rösten men han kunde ju för fan dämpa sig lite och sluta SKRIKA va enda gång han öppnar truten.