Zowie EC2-A är en av deras första möss i den nya generationen gamingprodukter. De har ändrat logotyp och färger men frågan är om det har påverkat kvalitén?

Den här artikeln är en del av Svenska Musguiden, din hub för musrelaterade tester och nyheter på Nordichardware. Där hittar du alltid våra nuvarande produktrekommendationer, marknadsanalyser och allt annat som har med datormöss och musmattor att göra.


Zowie EC2-A
Anslutning USB-kabel – 2 m
Antal knappar 5
Sensor Pixart PMW 3310 – Optisk
DPI/ CPI 400 / 800 / 1600 / 3200 DPI
Polling rate 125 – 1000 Hz
Rekommenderad handstorlek S/M
Vikt 93 g
Dimensioner 40 x 33 x 120 mm
Drivrutiner Inga
Lägsta pris på Prisjakt.nu Product price

Form och design

Zowie EC2-A är en mindre mus designad för högerhänta användare med en förhöjd rygg på höger ovansida för ett ökat ergonomiskt grepp. EC2-A är lackad i en matt svart färg som ger ökat grepp och musen passar bra för samtliga musfattningar. Då detta är en något mindre modell så lämpar den sig bäst för handstorlek small till medium.

Musen har totalt fem knappar varav två är placerade på vänstersidan i form av tumknappar och på ovansidan hittar vi de vanliga musknapp ett och två tillsammans med en stort klickbart scrollhjul som skiftar färg beroende på vald DPI-nivå.

zowie_ec2-a_2

Om vi vänder på EC2-A så ser vi två rejält tilltagna glidytor, en centrerad sensor samt en hårdvaruknapp för skifte av fast DPI-nivåer. Det medföljer även en extra uppsättning glidytor vilket är ett plus i kanten.

USB-kabeln är mycket enkel att forma kring övrig utrustning och tack vare dess glansiga yta så fastnar den inte så lätt.

Prestanda och användande

Vi hårdkör EC2-A under en vecka men vi kan ganska tidigt konstatera att Zowie har lyckats med det som tycks vara väldigt svårt idag, att kombinera en utmärkt sensor med ett bygge av hög kvalitet. PMW3310H sensorn ger en följsam upplevelse av direktkontakt utan någon acceleration. Värt att nämna är dock att lift off distance inte kan justeras utan är fast konfigurerad till någonstans mellan 1,5 till 1,8 millimeter. Det är dock inget problem men det kan vara bra att veta om du är en spelare som lyfter din mus högt när du spelar.

zowie_ec2-a_6

Kvalitetskänslan är toppen och alla knappar har en distinkt taktil respons och vi bedömmer musknapp ett och två som mellantröga i sitt motstånd medan tumknapparna har en något svampig känsla men avslutas med ett distinkt klick. Scrollhjulet är stort, har bra grepp och enkelt att använda med tydliga steg som känns kvalitativa.

När det gäller olika underlag så är det helt klart mörka och mjuka musmattor som vi upplever som bäst för Zowie EC2-A och de rejält tilltagna glidytorna glider riktigt bra.

zowie_ec2-a_5

Vid prestandatesterna så lever EC2-A upp till vad Zowie utlovar både när det gäller DPI och polling rate. Vi kan även konstatera att det inte finns någon angle snapping eller påtagligt brus från sensorn. Nedan kan ni se våra tester av jitter och angle snapping vid 3200 DPI som är den högsta DPI-nivån på EC2-A. Om ni vill veta mer om hur testet av angle snapping och jitter fungerar så hittar ni det under avsnittet testmetod i guiden.

zowie_ec2-a_as_jitter_3200DPI

Zowie möss har ett särkilt sätt att konfigurera sin uppdateringsfrekvens. Pollingrate justeras nämligen vid inkoppling av musen genom att hålla nere en eller flera tumknappar beroende på vilken polling rate användaren önskar. Knapp nummer fyra ger 1000 hertz, knapp nummer fem 500 hertz och båda samtidigt ger 125 hertz.

Mjukvara

Zowie verkar köra vidare på Plug n’ play konceptet och erbjuder inget program för sina möss. Något som gör det simpelt för de användare som endast söker en gamingmus med möjlighet att justera det mest nödvändiga men samtidigt lämnar de användare som önskar möjligheten att finjustera inställningarna.

Summering

Zowie EC2-A är en gamingmus av hög rang som lever upp till kraven även hos de mest kräsna spelarna med hög byggkvalitet och en utmärkt optisk sensor som levererar följsamma rörelser och exakthet utan inbyggd acceleration. Samtliga knappar på EC2-A har en taktil känsla även och slaglängden på tumknapparna är något lång och svampig så är det mer en fråga om personlig preferens.

Att Zowie väljer att inte leverera något program för sina möss är något som är både på gott och ont. Perfekt för de användare som bara söker en gamingmus utan något ”lull lull” som måste installeras medan de lämnar de användare som vill kunna finjustera sina inställningar.

Så är du en högerhänt spelare med små till mellanstora händer på jakt efter en ny gamingmus så kan vi varmt rekommendera Zowie EC2-A.

Zowie EC2-A
6.7 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
TypFPS
Vikt93 g
Fördelar
Utmärkt sensor
Taktila knappar
Bra scrollhjul
Nackdelar
Priset
Bra att veta
Musen saknar mjukvara så alla inställningar görs direkt på musen. Används inom professionell E-sport.
Sensor7
Knappar8
Funktioner5
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}
Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid