Summering

Xtrfy M3 är tillverkarens andra mus som utformats efter Counter-Strike-legendaren Emil ”Heaton” Christensens egna preferenser. Det är en ren och skär FPS-mus som riktar sig till högerhänta spelare som klogreppar sina möss. M3 är laddad med en PMW3310 som vi vid det här laget vet presterar bra och ger en trevlig ett-till-ett-känsla utan någon inbyggd acceleration.

Samtliga knappar på M3 har en taktil respons och vi uppskattar att Xtrfy har använt Omron-brytare för vänster- och höger klick samt Kailh-brytare för tumknapparna. Dock så finns det två faktorer som gör att denna musen inte slår sig in som en självklar pristagare i Svenska musguiden.

xtrfy_xgm3_2

En konstant bakgrundsbelysning i fast gult sken som inte kan stängas av är något av en besvikelse för en mus i den här prisklassen. Vilket är just XG-M3-råttans akilleshäl: priset. Idag finns det billigare möss som med motsvarande prestanda och funktionalitet om inte bättre när det kommer till det sistnämnda. Som exempel har vi Zowies EC-serie och Steelseries Rival.

M3 kommer säkert hitta hem till många NiP- och Heaton-fans där ute i stugorna, och med all rätt då det är en riktigt bra mus för klogreppande Counter-Strike-spelare. Dock så är konkurrensen i Svenska musguiden stenhård och faktorer som pris och funktionalitet väger tungt i vår bedömning. Därför ror inte Xtrfy och Heatons CS-råtta hem någon utmärkelse i Sveriges största test av datormöss.


Xtrfy M3 Heaton
6.5 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
TypFPS
Vikt119 g
Fördelar
Bra sensor
Taktila knappar
Hög byggkvalitet
Nackdelar
Priset
Belysningen
Bra att veta
Musen saknar mjukvara så alla inställningar görs med hårdvaruknappar på undersidan.
Sensor7
Knappar7
Funktioner5
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Marknadsanalys och kommande i Svenska Musguiden

Konkurrensen på marknaden kring FPS-möss över 500 kronor tätnar och även om Xtrfys senaste råtta presterar på högsta nivå så avgörs det i detaljer och framförallt pris. Svenska musguiden är din guide i djungeln av ockerpriser och dåliga modeller.

E-sporten växer och kringutrustningen hänger på hack i häl med nya spännande produkter. För tillfället finns det inget nytt presenterat från något tillverkare men vi har intressanta modeller i vår testbänk från bland annat Mionix och Steelseries.

Fler tester finns i Svenska Musguiden

Du kan hitta mer spännande tester av marknadens hetaste möss i Svenska Musguiden där vi jämför form, prestanda och pris mellan dagens alla intressanta modeller.

Avslöjande lista: Mössen E-sportsproffsen använder när sponsorn tittar bort

Innehåll

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
höstblötkarlssonpåtaketmusexperten Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
musexperten
Gäst
musexperten

Bara 3310 .. gapflabb, skulle aldrig falla mig in.

karlssonpåtaket
Gäst
karlssonpåtaket

Det finns inget bra med musen förutom formen.
Allt annat är är skräp och inte värd pengarna. Hur kan en legend göra så här mot fansen och de framtida spelarna?

höstblöt
Gäst
höstblöt

Hur kan det va skräp? Har du prövat den?