Prestanda, användande och mjukvara

Xtrfy M3 presterar som förväntat då den döljer en Pixart PMW3310-sensor under huven och alla rörelser känns naturliga, snabba och det finns ingen som helst inbyggd acceleration. För höger- och vänsterklick har tillverkaren valt att använda brytare från välkända Omron som avger ett försäkrande klick och har en god taktil känsla.

xtrfy_xgm3_7

Något som får M3 att sticka ut lite är att Xtrfy valt att använda Kailh-brytare för just tumknappar vilket får dem att avge ett tryggt klick samt en supertaktil känsla, det är något som vi verkligen uppskattar hos Xtrfys nya mus.

Lift off distance ligger runt 2 millimeter och kan inte justeras då musen saknar mjukvara vilket också för oss till belysningen som även den är omöjlig att påverka. Den lyser stadigt gult. Här hade vi gärna sett att Xtrfy åtminstone erbjöd en möjlighet att stänga av belysningen eftersom den inte går att ändra färg på och alla användare uppskattar inte det grön-gula skenet.

xtrfy_xgm3_5

XG-M3 glider fint på sina tre glidytor och ger en lika bra respons på hårda som mjuka musmattor, även om de hårda varianterna ger en lättare friktion.

I våra prestandatester presterar XG-M3 enligt förväntan och likt PMW3310-sensorer brukar göra. I vår fina paint-teckning så lyckas vi inte återskapa någon angle snapping och inget påtagligt brus syns till.

Mjukvara

Xtrfy XG-M3-Heaton har likt den tidigare XG-M2 ingen tillhörande mjukvara och vi kan således inte göra några finjusteringar på musens inställningar. Det är givetvis något som är både på gott och ont. Det segregerar musen från majoriteten av gamingmöss idag så för de användare som söker en mus som kan finjusteras kommer detta kanske som en besvikelse medan de användare som söker något som verkligen är helt plug-and-play kommer att älska det.

Innehåll

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
höstblötkarlssonpåtaketmusexperten Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
musexperten
Gäst
musexperten

Bara 3310 .. gapflabb, skulle aldrig falla mig in.

karlssonpåtaket
Gäst
karlssonpåtaket

Det finns inget bra med musen förutom formen.
Allt annat är är skräp och inte värd pengarna. Hur kan en legend göra så här mot fansen och de framtida spelarna?

höstblöt
Gäst
höstblöt

Hur kan det va skräp? Har du prövat den?