Xtrfy fördjupar sitt samarbete med e-sportslaget NiP, den här gången med en gamingmus utvecklad i samarbete med Heaton – vi har hårdtestat den enkla men påkostade gamingråttan Xtrfy M3-Heaton.

Den här artikeln är en del av Svenska Musguiden, din hub för musrelaterade tester och nyheter på Nordichardware. Där hittar du alltid våra nuvarande produktrekommendationer, marknadsanalyser och allt annat som har med datormöss och musmattor att göra.

Svenska Xtfry gjorde 2015 sin musdebut med M2, utvecklad tillsammans med Ninjas in Pyjamas. Nu är de tillbaka med en uppföljare som utformats enligt Counter-Strike-gurun Emil ”Heaton” Christensens personliga tycke och smak.

Xtfry M3-Heaton
Anslutning Flätad USB-kabel – 2 m
Antal knappar 5
Sensor PMW3310
CPI 400/ 800/ 1600/ 3200/ 4000 CPI
Polling rate Upp till 1 000 Hz
Rekommenderad handstorlek S/M (L)
Vikt 119 g
Dimensioner 130 x 70 x 39 mm
Mjukvara Ingen
Lägstapris på Prisjakt.nu Product price

Form och design

Xtrfy M3 har en formgivning som påminner mycket om den populära EC-serien från Zowie. M3 är dedikerad för högerhänta användare och har en musrygg som sluttar åt höger för att ge ett ergonomiskt stöd för högerhänta likt EC-mössen och Rival 300 från Steelseries.

xtrfy_xgm3_4

Storleksmässigt så klassar M3 in som en mellanstor mus men lämpar sig faktiskt för de flesta handstorlekar om klogrepp används. Handflate- och fingergrepp fungerar för handstorlek small och medium medan spelare med lite större händer helt enkelt får begränsa sig till klogreppet.

Hela musen har ytbehandlats med en mattsvart gummilackering och har en gul bakgrundsbelysning i fronten, scrollhjulet och logotypen.

Tittar vi på den vänstra sidan av M3 så ser vi att den är kurvad för högerhänta samt att den utrustats med två tumknappar. Vidare till ovansidan så hittar vi sedvanliga vänster- och högerklick och ett klickbart scrollhjul med gummigrepp.

xtrfy_xgm3_6

Den högra sidan bjuder inte på några som helst funktioner annat än en utbuktad design till fördel för klogreppande spelare men om vi vänder på musen och tittar på undersidan så hittar vi lite fler funktioner.

Undersidan av M3 har tre stora glidytor som omger musens fram- och bakkant och vi ser även att sensorn har placerats i så gott som centrum. Det är även här under musen som vi kan ställa in CPI- samt polling rate-nivå via en hårdvaruknapp.

xtrfy_xgm3_8

M3 använder en flätad USB-kabel med gula detaljer som är sett till konkurrensen är tunn och lätt att forma kring vår övriga utrustning.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
höstblötkarlssonpåtaketmusexperten Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
musexperten
Gäst
musexperten

Bara 3310 .. gapflabb, skulle aldrig falla mig in.

karlssonpåtaket
Gäst
karlssonpåtaket

Det finns inget bra med musen förutom formen.
Allt annat är är skräp och inte värd pengarna. Hur kan en legend göra så här mot fansen och de framtida spelarna?

höstblöt
Gäst
höstblöt

Hur kan det va skräp? Har du prövat den?