Summering

Steelseries Rival 500 är en mycket välkommen kombattant i MMO-genren med en smart formgivning och högkvalitativa komponenter. Tillverkaren fortsätter att använda Pixart 3360-sensorn vilket är något som vi musentusiaster och seriösa spelare verkligen uppskattar då den levererar en klanderfri ett-till-ett-känsla utan någon som helst acceleration eller störningar.

steelseries_rival500_banner

NordicHardware_award_Rekommenderar_BlueParadnumret med Rival 500 är knapparna och dess layout då den till skillnad från andra MMO-möss har designats för att ge ett avslappnat användande för tummen. På Rival 500 vilar tummen säkert medan samtliga knappar omger tummen istället för att ligga i en kvadrat under handens kortaste stump. Samtliga knappar, både på sidan och uppe på musen har en riktigt taktil och försäkrande klickkänsla vilket ger en hög kvalitetskänsla.

Steelseries spinner även vidare på inbyggd vibration och Rival 500 är ingen undantag där vi finner den som en trevlig funktion i spel som CS:GO och Dota med flertalet inställningsmöjligheter.

De få saker som vi kan anmärka på är att Steelseries fortsätter att använda sina ickeanvändarvänliga CPI-reglage i mjukvaran samt att priset är något högt – dock inte nödvändigtvis jämfört med andra MMO-modeller.

Vi har svårt att hitta några kvalitetsrelaterade fel på Rival 500 utan vi ser den som en självklar MMO-mus idag för den högerhänta spelaren som är på jakt efter en trådad uppgradering. En hög byggkvalitet, taktila knappar i smart layout och fiffiga funktioner ger därför Steelseries Rival 500 en rekommendation i Sveriges största test av datormöss.

Rekommendation: Bäst trådad för MMO

Steelseries Rival 500
8 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
TypMMO
Vikt129 g
Fördelar
Utmärkt sensor
Taktila knappar
Knapplayouten
Nackdelar
Priset
CPI-reglagen i mjukvaran
Bra att veta
Musen har inbyggd vibration som kan integreras med olika spel.
Sensor8
Knappar8
Funktioner8
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Marknadsanalys och kommande i Svenska Musguiden

Det glädjer oss att se fler tillverkare utmana MMO-scenen med nya produkter, för det handlar inte bara om att vräka på en drös knappar på ett pekdon och kalla den för en MMO-mus. Men Svenska Musguiden reder ut vilka modeller som är värda dina pengar och varför.

Det har inte presenterats några nyheter just nu på musmarknaden men vi har ett gäng intressanta produkter under test just nu från bland annat Mionix och Zowie.

I och med Steelseries Rival 500 intågande i musguiden så är Roccat Nyth inte längre det bästa trådade alternativet för MMO-spelare. Nyth är dagens mest anpassningsbara MMO-mus men fortfarande till ett högt pris. Det är således ingen förändring i musens funktion utan den blir snarare utkonkurrerad i prisvärdhet jämfört med Rival 500.

Fler tester finns i Svenska Musguiden

Du kan hitta mer spännande tester av marknadens hetaste möss i Svenska Musguiden där vi jämför form, prestanda och pris mellan dagens alla intressanta modeller.

Innehåll

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Johan PetterssonTellus82 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tellus82
Medlem
Tellus82

Bra recension, vart ett köp för min del och jag vart jäkligt nöjd. Erat omdöme stämmer väldigt bra på denna mus i mitt tycke.