Speedlink Ledos är en symmetrisk gamingmus med ett riktigt konkurrenskraftigt pris. Vi var självklart tvungna att testa den för att se om den håller måttet.

Den här artikeln är en del av Svenska Musguiden, din hub för musrelaterade tester och nyheter på Nordichardware. Där hittar du alltid våra nuvarande produktrekommendationer, marknadsanalyser och allt annat som har med datormöss och musmattor att göra.


 

Speedlink Ledos
Anslutning Flätad USB-kabel, 1,8 m
Antal knappar 6
Sensor Avago A3050
DPI/CPI 500, 1 250, 2 000, 3 000 DPI
Polling rate 1 000 Hz
Rekommenderad handstorlek M/L
Dimensioner 121 x 74 x 41 mm
Vikt 120 g
Drivrutiner/ Mjukvara Ingen
Lägsta pris på Prisjakt.nu Product price

Form och design

Speedlink Ledos är som redan nämnt ovan en helt symmetrisk mus vilket betyder att den är helt liksidig. Det öppnar upp för både höger- och vänsterhänta användare och vi klassar Ledos med rekommenderad handstorlek medium till large. Ledos design lämpar sig bäst för klo- eller fingergrepp likt de flesta symetriska möss men det är givetvis en väldigt subjektiv sak att bedöma.

Ledos är helt tillverkad i plast med en så kallad soft touch yta som ger den en matt finish som faktiskt ökar greppet även om handsvetten blaskar på.

speedlink_ledos_1

Tittar vi på ovansidan av Ledos så hittar vi vänster- och högerklick, ett klickbart gummerat scrollhjul, samt en knapp för skifte av DPI-nivå. Vi ser även att musen har en bakgrundsbelysning bakom logotypen och längs med sidorna som endast kan lysa i röd kulör.

Eftersom Ledos är helt symmetrisk så ser sidorna likadana ut med en knapp på varje sida. På den vänstra sidan sitter en knapp för sniper-läge och på den högra en rapid fire-knapp. Mer om dem under avsnittet Prestanda och användande.

speedlink_ledos_3

Vänder vi Ledos på rygg så ser vi att Speedlink har monterat tre stycken glidytor, en baken och två i fronten samt att sensorn har monerats strax bakom centrum av själva musen.

Den flätade USB-kabeln är tjock och mycket styv vilket gör det svårt att forma den kring övrig utrustning.

Prestanda och användande

Hela Ledos är täckt av en så kallad soft touch-yta som ger den en överraskande bra grepp och samtliga knappar har ett försäkrande klickljud och taktil respons. Det gummerade scrollhjulet har ett bra grepp och tydliga steg men knorrar lite när vi rullar på det.

speedlink_ledos_4

Sidoknapparna har helt dedikerade funktioner och kan inte ändras. Så sniper-knappen kan inte justeras utan är fast inställd på att sänka DPI-nivån till 500 DPI så länge den är intryckt och detsamma gäller rapid fire-knappen som ger ett dubbelklick med 0,1 sekunders fördröjning.

I Ledos har Speedlink valt att klämma in en LED-baserad Avago A3050-sensor som vi klassar som en instegs-sensor, vilket också var något förväntat med tanke på prissättningen.

speedlink_ledos_5

I vårt speltest utsätter vi Ledos för intensiva CS:GO rundor där vi konstaterar att musen har ett bra glid men samtidigt märker vi av att det finns en viss mängd inbyggd acceleration i sensorn. Således är inte Ledos det bästa alternativet för snabba FPS-titlar utan mer lämpad för andra spel och övrigt bruk.

Nedan kan ni se resultaten av våra prestandatester där vi mäter polling rate, avläsningskvalitet, jitter samt angle snapping.  Här kan vi snabbt konstatera att Ledos lever upp till sin utlovade polling rate och att den har en god avläsningskvalitet. Något märkbart brus eller förutseelse syns inte heller till.

speedlink_ledos_anglesnapping_jitter

Mer information om hur dessa påverkar din mus kan du läsa om under testmetod.

Mjukvara

Speedlink Ledos har inte stöd för någon mjukvara utan det enda som du som användare kan påverka är DPI-nivån som justeras direkt på musen i steg om 500, 1 250, 2 000 samt 3 000 DPI – något som vi anser är förväntat av en gamingmus i den här prisklassen.

Summering

Speedlink Ledos är sett till sitt vad man får för pengarna en mycket kompetent instegsmus för gaming, trots att den använder en vad vi klassar som instegs-sensor så presterar den ändå väl i våra prestandatester. Dock så bör man inte förvänta sig någon ett-till-ett-känsla i FPS-spel men den klarar gott och väl av alla andra spel och vardaglig användning.

Bortsett från det och den styva USB-kabeln så bjuder faktiskt Ledos ett bra grepp och taktila knappar vilket är svårt att hitta i den här prisklassen. Så om du är på jakt efter en symmetrisk mus till ett bra pris och inte behöver mer än 3 000 DPI eller planerar att spela några tävlingsinriktade FPS-titlar så kan Speedlink Ledos vara musen för dig.

Speedlink Ledos
6.7 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
TypFPS
Vikt120 g
Fördelar
Priset
Bra grepp
Taktila knappar
Nackdelar
Styv USB-kabel
Bra att veta
Ledos är ett bra alternativ för den lilla plånboken.
Sensor6
Knappar8
Funktioner6
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

 

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid