Summering

Det har blivit dags att summera dagens test av Razer senaste serie av gamingmöss, Lancehead och Lancehead TE. Det är uppenbart att marknaden för symmetriska spelmöss ser ljus ut då utbudet växer, men det gäller att hålla koll på vad som finns på insidan.

Kvalitetskänslan är oerhört viktig när man letar efter ny datormus och något som vi väger tungt i Svenska musguiden men i en bransch där alternativen är många gäller det är prissättning blir rätt och att man som konsument kan motivera kostnaden.

Omdöme: Razer Lancehead och Lancehead TE

Att Razer fortsätter att spinna vidare på byggkvalitet och taktila knappar är uppenbart i Lancehead-serien då de inte bara känns riktigt trevliga att hålla utan har även taktila knappar med försäkrande återkoppling.

Både Lancehead och Lancehead TE är till utsidan näst intill identiska med skillnaden att Lancehead TE är trådbunden och vanliga Lancehead är trådlös. Den trådlösa prestandan med AFT-tekniken och batteritiden i Lancehead är bra men den fallerar på ett dåligt val av sensor sett till konkurrensen. Detta i kombination med ett pris omkring 1 500 kronor gör att vi inte kan rekommendera denna framför tex. Logitech G900 som fortfarande har titeln som bästa trådlösa gamingmus i Svenska musguiden.

Lancehead TE har däremot utrustats med tillverkarens egna version av den senaste Pixart-sensorn som ger en bra prestanda i både tester och spel men är tyvärr inte lika precis som hos den största konkurrenten Steelseries Sensei 310, som dessutom är billigare än Lancehead TE.

Så även om Razer Lancehead-mössen känns bra i handen så finns det bättre alternativ för dig som vill köra trådlöst och billigare alternativ för dig som vill använda kabel.

Razer Lancehead
7.3 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
TypFPS
Vikt111 g
Fördelar
Byggkvalitén
Scrollhjulet
Knapparna
Nackdelar
Priset
Sensorn
Ingen dockningsstation
Bra att veta
Har en smart lucka under musen för att förvara mottagaren.
Sensor5
Knappar9
Funktioner8
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Razer Lancehead TE
8.7 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
TypFPS
Vikt104 g
Fördelar
Byggkvalitén
Scrollhjulet
Knapparna
Nackdelar
Priset
Bra att veta
Passar både höger- och vänsterhänta.
Sensor9
Knappar9
Funktioner8
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Marknadsanalys och kommande tester i Svenska Musguiden

Efter några år som skribent och testare av datormöss börjar man inse att möss onekligen utnyttjas som en marginalprodukt. Prissättningen bland motsvarande möss kan skilja sig med upp till 40 procent mellan olika tillverkare. Trots att funktioner och prestanda är densamma eller kanske till och med bättre i det billigare alternativet.

För oss är det viktigt att man får den bästa prestandan och mest produkt för pengarna när det är dags att köpa ny datormus. Det gör även att vi tillsammans kan sporra utvecklingen av gamingmöss framåt istället för att de ska bli en marginalhöjare för tillverkarna i branschen.

Inkommande till testlabbet är i skrivande stund en intressant gamingmus från MSI som enligt dem själva ska kunna leverera 3 000 hertz i polling rate. Vi ser fram emot att få testa detta och se hur stor påverkan det har i spel.

Fler tester finns i Svenska Musguiden

Du kan hitta mer spännande tester av marknadens hetaste möss i Svenska Musguiden där vi jämför form, prestanda och pris mellan dagens alla intressanta modeller.

Innehåll

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid