PORT Designs Arokh X-2

 Port Designs Arokh X-2
AnslutningFlätad USB-kabel, 1,7 m
Antal knappar6 st
SensorA3050
DPI/CPI750 - 3 500 DPI
Polling rate125 - 1 000 Hz
Rekommenderad handstorlekS/M
Mått77 x 115 x 40 mm
Vikt96 - 134 g
Drivrutiner/mjukvaraArokh X-2 software
Lägsta pris på Prisjakt.se

Form och design

Arokh X-2 har en halvsymmetrisk form som är skulpterad längs med sidorna och lämpar sig bäst för användare med handstorlek small till medium som greppar musen med klogrepp.

Ovansidan har en matt yta och här hittar vi även ett bakgrundsbelyst scrollhjul, en knapp för DPI-nivå med bakgrundsbelysning samt en extraknapp bredvid vänsterklick.

Sidorna av X-2 har en hård gummerad beläggning för att ge ett bättre grepp och längs med den vänstra sidan finns två tumknappar vilket gör det till en halvt symmetrisk mus då det inte finns några motsvarande på andra sidan.

Undersida och sensor

Under musen hittar vi fyra små men ändå tjocka glidytor samt ett lock för att kunna vikta musen efter behag vilket är en uppskattad funktion som inte alla möss erbjuder. Längst fram i frontens centrum ansluter den flätade USB-kabeln som är ganska grov och inte särskilt lätt att forma.

 

Prestanda och användande

Arokh X-2 har totalt 7 klickbara knappar med scrolljulet inkluderat och samtliga har ett försäkrande klick med en mellantrög aktiveringspunkt som ger en taktil känsla. Scrollhjulet har dock ett mycket lätt motstånd och något otydliga steg även fast greppet är bra.

Vänster- och högerklick använder sig av Huano-brytare medan scrollen är från Kailh och scrollklicket består av en Yusua-brytare.

Sensorn som Port design valt att använda i Arokh X-2 är en Avago A3050 som idag är en utdaterad avläsningskomponent. Den presterar som förväntat och fungerar till de flesta speltitlar utan någon påtaglig acceleration eller andra avvikande störningar. Dock så finns det bättre sensorer idag så en A3050 i en modern mus känns inte som det bästa valet.

Den flätade USB-kabeln är tjock och styv och inte särskilt lätt att forma kring vår övriga utrustning så här är en kabelhållare att rekommendera. Glidytorna under X-2 gör ett förväntat resultat och vi har inga problem med glid men det är samtidigt inte något som utmärker musen på något sätt.

Sensorprestanda

I vårt prestandatest så kontrollerar vi polling rate och avvikelser i avläsningen och vi kan snabbt konstatera att Arokh X-2 presterar klart godkänt och tillverkaren håller i det här fallet vad de lovar.

När vi analyserar sensorns avläsningskvalitet så finner vi inga större avvikelser och i vårt angle snapping- och jittertest så ser vi att det inte finns någon påtaglig förutsägelse eller brus.

Mjukvara

Arokh X-2 har till skillnad från sitt syskon X-1 en mjukvara som kan hämtas från tillverkarens väl gömda hemsida för att sedan installeras på PC.

Här hittar vi justeringsmöjligheter för de allra vanligaste inställningarna så som pekarhastighet, knyta kommandon till knappar, polling rate samt DPI för både X- och Y-axel. Vi saknar dock lift off distance och underlagskalibrering.

Mjukvaran erbjuder även lite olika färginställningar men det är dock inte full RGB, utan här får vi nöja oss med ett gäng fördefinierade kulörer och pulseringseffekter.

I övrigt är mjukvaran ganska rörig och inte alls så stilren som övriga tillverkare kör på sina mjukvaror i dagsläget. Det är dock inte den sämsta designen vi sett i musguiden när det kommer till mjukvaror.

Mjukvaran allokerar cirka tio megabyte med internminne när den körs i bakgrunden.

Innehåll

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid