Summering

Mionix Naos QG osar innovation och vi gillar det. Naos QG bygger på exakt samma design som sina omtyckta syskon i samma serie fast nu med marknaden bästa IR-LED-sensor. Naos QG är bestyckad med en Pixart 3360 som levererar en härlig ett-till-ett-känsla utan någon inbyggd acceleration eller märkbara störningar.

Samtliga knappar har en taktil känsla och ger ett försäkrande klickljud men dock så upplever vi att vid vissa tillfällen så missar scrollhjulet registreringar i bland annat Counter-Strike. Inte så bra om du exempelvis snabbt behöver byta vapen.

mionix_naos_qg_1Men det som är det unika med Naos QG är givetvis sensorerna för hjärtfrekvens och GSR som vi ser som riktigt innovativa. Mjukvaran för Quantified Gaming funktionerna är fortfarande i beta-stadie men fungerar faktiskt trots sitt tidiga skede. Alla Quantified Gaming funktionerna bygger på öppet API vilket vi gillar då det engagerar communityn och skapar trevliga spel, mods och plug-ins.

Mionix innoverar, men snubblar på grunderna

Naos QG är idag den kanske mest intressanta musen för dig som streamar på heltid och vill ta ditt spelande till en ny och djupare nivå för dina tittare. Nu kan spelare visa sin hjärtfrekvens, puls och upphetsningsnivå i realtid med grafer och siffror vilket tillför ett underhållningsvärde för tittare.

Dock så överskuggar scrollhjulet och den tidiga mjukvaran helhetsbetyget för Naos QG. Vi gillar verkligen de nya funktionerna men med ett pris på över 1 000 kronor och sådana akilleshälar som scrollhjulet når den tyvärr inte fram till någon utmärkelse i Sveriges största test av datormöss.

Mionix Naos QG
7 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
TypFPS - Allround
Vikt152 g
Fördelar
Sensorn
Knapparna
Hjärtsensorerna
Nackdelar
Scrollhjulet
Priset
Tidig mjukvara
Bra att veta
Naos QG kan ge dig data som hjärtfrekvens, puls och upphetsningsnivå vid spelande.
Sensor8
Knappar5
Funktioner8
Pris
[expand title="Lämna/Läs läsaromdöme" swaptitle="Stäng" trigclass="noarrow"]
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}
[/expand]

Marknadsanalys och kommande i Svenska Musguiden

Vi uppskattar verkligen hur tillverkare ser sig om för att skapa nya innovativa produkter och dagens test av Mionix Naos QG är ett typexempel på nya funktioner som kan förändra kommande produkter. Just nu har inget nytt presenterats på musmarknaden men vi har en trio från Zowie i testbänken som förväntas dyka upp i Svenska musguiden inom kort.

Fler tester finns i Svenska Musguiden

Du kan hitta mer spännande tester av marknadens hetaste möss i Svenska Musguiden där vi jämför form, prestanda och pris mellan dagens alla intressanta modeller.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments