Svenska Mionix ställer upp i Sveriges största mustest med Avior 7000, en ambidextriös variant med konkurrenskraftig prissättning.

Den här artikeln är en del av Svenska Musguiden, din hub för musrelaterade tester och nyheter på Nordichardware. Där hittar du alltid våra nuvarande produktrekommendationer, marknadsanalyser och allt annat som har med datormöss och musmattor att göra.

Mionix Avior 7000
Anslutning Flätad USB-kabel – 2 m
Antal knappar 9
Sensor Pixart PMW 3310 – Optisk
DPI/ CPI Upp till 7000 DPI
Polling rate 125 – 1000 Hz
Rekommendrad handstorlek S/M/L
Dimensioner 65 x 36 x 125 mm
Vikt 100 g
Drivrutiner/ programvara Mionix Avior 7000 Software
Lägsta pris på Prisjakt.nu Product price

Form och design

Avior 7000 är en mus anpassad för både höger- och vänsterhänta personer då den är helt symmetrisk i sin design både vad det gäller utformning och knapparnas placering. Hela musen är lackad med en behaglig gummilack för att öka greppet och likt Naos 8200 så är det inte den typen av gummilack som lätt drar åt sig damm och smuts.

Musen har en låg rygg och bak men med bred front och lämpar sig överraskande bra för små som stora händer, så rekommenderad handstorlek för Avior är small till large. Däremot om du har riktigt stora händer så kommer den att kännas liten men det är som alltid väldigt individuellt men som de allra flesta ambidextriösa mössen så funkar den att greppa med både handflate-, klo- och fingergrepp.

mionix_avior_7000_1

Knapparnas placering är simpel och eftersom det är en ambidextriös mus så finner vi två sidoknappar placerade på varje sida. På ovansidan finner vi det upplysta scrollhjulet och logotypen tillsammans med två DPI-knappar. Färgen på beslyningen kan justeras i 16,8 miljoner olika färger och ger Avior ett snyggt utseende som kan matcha din övriga utrustning.

Om vi tar en titt på musens undersida så ser vi två stora och tjocka glidytor och i framkant den flätade USB-kabeln som är aningen styv men ändå formbar.

mionix_avior_7000_5

Prestanda och användande

Vid våra speltester så överraskar Mionix oss med bra prestanda, Avior känns mycket responsiv och det finns ingen märkbar acceleration i sensorn, vare sig positiv eller negativ.

Musknapp 1 och 2 har ett lätt motstånd och är mycket taktila, vilka brytare Mionix har valt att använda vet vi inte men de påminner väldigt mycket om Omron-brytare. Sidoknapparna är mjuka men avger ett säkerställande klickljud och värt att notera är att om du handflategreppar musen så kommer du mest största sannolikhet att komma åt sidoknapparna på ring- och lillfingrets sida.

DPI-knapparna har lite hårdare motstånd vilket är något som vi föredrar så man inte klicka på dem av misstag och scrollhjulet har distinkta steg och ett riktigt bra grepp.

mionix_avior_7000_4

Greppet i Avior är det bästa vi har känt på en ambidextriös mus och det märks att Mionix använder en högkvalitativ gummilackering.

Avior glider bäst på hårda ytor men vi upplever att vi får bäst läsresultat på våra mjuka mattor så för den här musen rekommenderar vi att du använder en musmatta av mjukare material.

Vid våra prestandatester så levererar musen enligt specifikationerna och har inga problem att rapportera i 1 000 hertz, läsa hastiga rörelser eller överensstämma med inställda DPI-nivåer.

Mjukvara

Avior 7000 använder mjukvaran Mionix Avior 7000 Software, ett program som har allt du som vardaglig eller avancerad gamer kan tänka dig vilja justera. Mjukvaran är simpel och lätt att förstå men designen är ganska tråkig och platt.

mionix_avior_7000_software_1

I mjukvaran kan du blandannat justera enklare inställningar så som binda knappar till funktioner, skapa olika profiler, scrollhastighet, DPI-nivåer i 3 steg och polling rate. Men även mer avancerade inställningar så som lift off distance, underlagsanalysator och möjligheten att dela X och Y axelns DPI-inställningar.

mionix_avior_7000_software_2

Det går givetvis att justera vilka färger som ska användas i de två olika zonerna som är scrollhjulet och logotypen.

Vi noterar att programvaran inte drar någon onödig processorkraft men cirka 35 megabyte arbetsminne, däremot så kan mjukvaran avslutas efter man gjort alla sina inställningar då de lagras i musen och inte i datorn.

Summering

Mionix Avior imponerar på oss som den bästa ambidextriösa musen i svenska musguiden hittills. Med en bra sensor utan märkbar acceleration, responsiva knappar med bra taktil känsla och hög kvalitet så har Mionix lyckats att leverera en mus som passar både höger- och vänsterhänta personer som ställer höga kvalitetskrav på sin gamingmus.

Mionix Avior 7000
6.3 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
TypSymmetrisk
Vikt100 g
Fördelar
Bra grepp
Följsam sensor
Taktila knappar
Nackdelar
Tråkig mjukvara
Saknar DPI-indikator
Bra att veta
Den symmetriska designen gör det möjligt för både vänster- och högerhänta personer att använda musen.
Sensor7
Knappar6
Funktioner6
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}
Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid