Prestanda, användning och mjukvara

Prestanda och användande

Vi blir alltid lite skeptiska när tillverkare släpper möss med modellnamn eller marknadsföring som Gaming eller Pro men efter att ha hårdtestat Pro Gaming Mouse (som är ett fruktansvärt fantasilöst namn) i en vecka så kan vi bara konstatera att Logitech har lyckats. Sensorn är densamma som använts tidigare i möss som G303 och i nuvarande bäst-i-test-musen G900, nämligen Pixart PMW3366. Det är en utmärkt sensor som uppskattas av både mig och communityn för tävlingsinriktade FPS-spel.

logitech_pro_gaming_mouse_6

IR-LED-sensorn hänger givetvis med i de snabbaste förflyttningarna och har ingen hårdvaruacceleration. Känslan är mycket mjuk fast ändå rapp och musen blir en naturlig förlängning av din arm.

Knapparna är riktigt trevliga och har med hjälp av Logitechs fjäderteknologi en lika trevlig taktil feedback oavsett vart vi klickar på höger- eller vänsterklick. Även övriga knappar har en trevlig respons och mellanhård resistens förutom scrollklicket. Vi upplever att scrollhjulet är på gränsen till aningen för trögt och det krävs lite mer kraft bakom det än vad vi anser vara nödvändigt då det tar fokus från allt annat.

logitech_pro_gaming_mouse_5

Glidet från de fem glidytorna är riktigt bra på samtliga underlag vi testat med och den lätta vikten ökar verkligen frihetskänslan hos Pro Gaming Mouse.

I våra prestandatester så ser allt frid och fröjd ut då Logitech lever upp till vad de lovar med Pro Gaming Mouse och avläsningen ser riktigt fin ut även på pappret. I våra speltester så har Logitech-råttan fått slita en vecka i Counter-Strike något som ska vara musens paradnummer och vi kan inte annat än att hålla med.

Mjukvara

Pro Gaming Mouse använder mjukvaran Logitech Gaming Software som är tillverkarens samlingsprogram som alla deras gamingmöss använder.

I Logitech Gaming Software kan vi enkelt binda knappar till alla möjliga funktioner, justera polling rate, belysningsintesitet och ställa in DPI-nivåerna efter eget behag. Musens bakgrundsbelysning kan köras i en full RGB-cykel eller ställas in i valfri kulör från en palett.

logitech_pro_gaming_mouse_lgs_3

Mjukvaran är mycket enkel och användarvänlig men har en ganska platt och tråkig design men fortfarande jobbet gjort.

I och med PMW3366-sensorn så finns stöd för underlagskalibrering och det finns några Logitech-musmattor fördefinierade som redan är kalibrerade för sensorn, men det går givetvis bra att lägga till sin egna musmatta och kalibrera musen. Processen var smidig och fungerade mycket bra.

logitech_pro_gaming_mouse_lgs_4

Alla ändringar som vi konfigurerar på musen kan lagras på det interna minne men om man väljer att köra Logitech Gaming Software i bakgrunden så allokerar programmet cirka 35 megabyte arbetsminne.

Innehåll

Annons

10
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
7 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Johan PetterssonThompaxkarlssonpåtaket Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
karlssonpåtaket
Gäst
karlssonpåtaket

Logitech har släppt ut 3 bra möss, men tror inte någon vettig människa kommer köpa någon utav dem när det finns billigare alternativ. Om logitech är ute efter ”gamers” och ”esport” så bör de tänka på pris är lika viktig som prestanda.

thompax
Medlem

Förhandsbokade logitech g pro och tycker faktiskt musen är fruktansvärd för 850kr! Stor stel braidad kabel, dom sämsta musfötterna som har gjorts på marknaden och alldeles för lätta clicks.. största besvikelsen på musmarknaden helt klar! Samma sak med g403.. tjock braidad kabel, dåliga musfötter och VINKLAD sensor!! Logitech har tyvärr blivit ett skit märke!

Medlem

Jag har alltid gillat Logitech men är lite osäker på vad jag ska välja nu när min G500s börjar bete sig underligt (den reggar inte vänsterklick ibland vilket naturligtvis är fatalt i ett FPS).
Viktigt är att den nya musen ska ha ett scrollhjul som man kan vicka vänster/höger då jag mappar istort sett allt i BF via musen. Har du någon rekomendation. Antar att jag har mellanstora händer då G500s satt bra.