Prodigy, Logitechs senaste produktserie riktad mot vardagsspelaren, hittar in i teslabbet. Vi har testat både den trådade och den trådlösa varianten av G403 Prodigy.

Den här artikeln är en del av Svenska Musguiden, din hub för musrelaterade tester och nyheter på Nordichardware. Där hittar du alltid våra nuvarande produktrekommendationer, marknadsanalyser och allt annat som har med datormöss och musmattor att göra.
Mus Logitech G403 Prodigy Logitech G403 Prodigy Wireless
Anslutning Flätad USB-kabel – 1,8 m Trådlös/ trådad – Flätad USB-kabel – 1,8 m
Antal knappar 6 6
Sensor PMW3366 PMW3366
DPI Upp till 12 000 DPI Upp till 12 000 DPI
Polling rate Upp till 1 000 Hz Upp till 1 000 Hz
Rekommenderad handstorlek S/M (L) S/M (L)
Dimensioner (L x B x H) 124 x 68 x 43 mm 124 x 68 x 43 mm
Vikt 87 g (+10 g valfritt) 107 g (+10 g valfritt)
Mjukvara Logitech Gaming Software Logitech Gaming Software
Lägstapris på Prisjakt.nu Product price Product price

Form och design

Logitech G403 Prodigy kommer som ni redan säkert uppmärksammat i två versioner, varav en trådbunden modell som bantat 20 gram jämfört med sitt trådlösa syskon. Bortsett från priset så är vikten faktiskt det enda som skiljer modellerna åt. Formgivningen är exakt densamma på båda Prodigy-mössen och påminner om Zowies EC-serie just i hur den ligger i handen.

Båda mössen är dedikerade för högerhänta användare men fungerar väl för samtliga handstorlekar vid klo- eller fingergrepp. Handflategrepp med stora händer är gränsfall och faller mycket på tycke samt smak.

logitech_g403_wired_1

Tittar vi längs den vänstra sidan så ser vi att den är välvd för att skapa en ergonomisk form för högerhanden och vi ser även två rejäla tumknappar som har en blank yta till skillnad från resten av sidan som är gummerad för bättre grepp.

logitech_g403_wired_2

Ovansidan bjuder på en minimalistisk design likt med sedvanliga höger- och vänsterklick, en DPI-knapp samt ett gummerat scrollhjul som likt logotypen är bakgrundsbelyst.

Högersidan erbjuder inga knappar utan är helt slät med samma typ av gummering som den vänstra sidan men om vi däremot tittar under musen så hittar vi tre rejält tilltagna glidytor och en IR-LED-sensor som placerats i så gott som centrum av musen. Båda modellerna av G403 erbjuder en lucka för justering av vikt med ett stycke 10-gramsvikt. Det enda som skiljer modellerna här är att den trådlösa varianten även har en av/på-knapp för den trådlösa funktionen.

logitech_g403_wireless_5

USB-kabeln är den samma som används till G900 och ansluter till centrum av fronten med en specialkontakt på den trådlösa versionen och är fast installerad på den besvansade varianten. Kabeln är i tjockaste laget men tillräckligt mjuk för att inte blir ett problem vid kabeldragning.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid