Prestanda, användande och mjukvara

Fnatic Clutch G1 ger ett stabilt intryck och knapparna känns högkvalitativa. Likt många andra gamingmöss så använder Clutch G1 Omron-brytare för vänster- samt högerklick vilket är en mycket uppskattad brytare av hög kvalitet.

Övriga knappar har ett ganska hårt motstånd och det är givetvis väldigt personligt vad man själv föredrar men vi ser det som positivt då det förhindrar att man klickar på dem av misstag vid intensiva spelsessioner. Även scrollhjulet känns lite hårdare i sitt motstånd med tydliga steg vilket för oss ger en känsla av precision.

Tyvärr lider Clutch G1 av ett problem som inte är allt för ovanligt bland gamingråttor med svans, nämligen att USB-kabeln är ganska styv och svårt att forma. Det gör att den ibland kan fastna i övrig utrustning vid datorn eller skrivbordet.

Clutch G1 presterar bra i våra spel- och prestandatester. Det är bra glid under den här musen, särskilt när vi använder hårdare musmattor men för bästa avläsning från sensorn så rekommenderar vi en mjuk musmatta. Vilket också är ett typiskt kännetecken för just Pixart PMW3310-sensorn. Med en mjuk musmatta upplever inga som helst problem att utföra hastiga rörelser och när vi testar musen för acceleration kan vi konstatera att det inte finns någon, vare sig negativ eller positiv. Vi mäter musens polling rate och den ligger stadigt inom ramen för 1000 hertz och det finns inga påtagliga avvikelser i avläsningen.

Mjukvara

Fnatic Clutch G1 använder en mjukvara som i sin enkelhet heter Fnatic Gear Clutch och finns att ladda hem från Fnatics hemsida. Och enkelhet är nyckelordet för tillverkarens mjukvara, nästan lite för simpelt.

Clutch-mjukvaran erbjuder justeringsmöjligheter för de allra vanligaste inställningarna så som pekarhastighet, knyta kommandon till knappar, polling rate och CPI-nivåer. Dock saknar vi avancerade funktioner som justering av lift off distance och underlagskalibrering.

Smarta funktioner som vi uppskattar är möjligheten att knyta färg på belysning till vald profil samt att kunna uppdatera musen direkt i mjukvaran.

I takt med all annan kringutrustning som lanseras just nu så har Clutch G1 givetvis stöd för full RGB-palett för scrollhjulet med vi saknar färg-justeringsmöjligheter för CPI-indikatorn.

Innehåll

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid