Fnatics gamingmus Clutch G1 är en uppdaterad version av Func MS-2, och vi reder ut vad som är nytt och om det är värt pengarna.

Den här artikeln är en del av Svenska Musguiden, Sveriges största test av datormöss. Där hittar du alltid våra aktuella rekommendationer, länkar till alla våra mustester och andra relaterade artiklar.
MusFnatic Clutch G1
AnslutningFlätad USB-kabel - 2 m
Antal knappar7 st
SensorPixart PMW 3310
DPI/CPIUpp till 5 000 CPI
Polling rateUpp till 1 000 Hz
Rekommenderad handstorlekM/L
Mått130 x 68 x 43 mm
Vikt116 g
Drivrutiner/mjukvaraClutch G1 Software
Lägsta pris på Prisjakt.se

Form och design

När det gäller form och design så råder det ingen tvekan att nästan allt är hämtat från det uppköpta företaget Func. Clutch G1 är likt gamla MS-2 en mus för dem som gillar högryggade möss och klogrepp. Det fungerar även bra att handflate- och fingergreppa men vi känner att klogreppet i det här fallet är överlägset. Med det sagt upplever vi att musen lämpar sig bäst för användare med större handstorlek så vi tror att de med mindre händer kan få svårt att få ett bra och avslappnat grepp, därför kommer vi att rekommendera handstorlek medium till large.

Till skillnad från Func MS-2 har Clutch G1 ingen gummerad ytbehandling men den känns fortfarande greppvänlig och stabil att hålla i. Längs med musens vänstersida så hittar vi två tumknappar som är strategiskt placerade i ovankant med en lite mer slimmad design jämfört med MS-2.

På musen ovansida hittar vi givetvis vänster- och högerklick, ett gummerat samt bakgrundsbelyst scrollhjul och två knappar för skifta av profil, som sedan representeras av en mycket diskret indikator längs med sidan. Den högra sidan av Clutch G1 bjuder inte på några funktioner utan är helt slät så vi fortsätter vidare till undersidan.

Tittar vi på undersidan av Clutch G1 så ser vi tre smala och ganska tunna glidytor i teflon, en centrumplacerad sensor och längst fram den flätade USB-kabeln som är tjock men mycket tätt vävd och som har bra glidande egenskaper mot musmattor i tyg. Dock så är den ganska styv vilket är något som vi inte uppskattar.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid