Summering

Det har blivit dags att summera dagens test av Corsairs uppdatering av MMO-råttan Scimitar. Hur mycket bättre är Scimitar Pro och är den värd pengarna?

Omdöme

Corsair Scimitar Pro RGB

Corsair Scimitar Pro är tillverkarens uppdaterade variant av deras MMO-råtta Scimitar, men för ögat är det inte mycket som är nytt. Scimitar Pro har utrustats med en ny sensor Pixart-sensor, ny mjukvara och ett betydligt högre pris.

Precis som lillebror Scimitar har Pro-versionen en övergripande hög byggkvalitet med taktila vänster- och högerklick samt ett scrollhjul av hög kvalité. Designen påminner starkt om Razer Naga fast med ett bättre grepp och justerbara tumknappar som är Scimitars paradnummer. Som hos Pro-versionen känns aningen mer stabila och taktila jämfört med det exemplar vi testat av vanliga Scimitar tidigare.

Dock så finner vi det svårt att motivera ett köp av Scimitar Pro trots de små och betydelsefulla förbättringarna så kliver denna MMO-råtta in på ett pris om cirka 900 kronor. Det finns idag motsvarande MMO-möss, såsom Steelseries Rival 500, för en billigare peng vilket gör att Corsairs uppdatering av Scimitar inte kammar hem någon utmärkelse i Svenska musguiden.

Corsair Scimitar Pro RGB
7.3 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
TypMMO
Vikt147g
Fördelar
Bra sensor
Taktila knappar
Ny mjukvara
Nackdelar
Priset
Styv USB-kabel
Bra att veta
Tumknapparnas placering kan justeras enligt eget önskemål.
Sensor7.5
Knappar8
Funktioner6.5
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Vad innebär våra delbetyg?

Sensor – Vi prestanda- och speltestar alla möss i musguiden för att kunna betygsätta den råa sensorprestandan i varje modell. Betyg 9-10 är för de allra vassaste premiummössen med unika funktioner. Betyg 7-8 är för högpresterande möss med god 1:1-känsla, medan 5-7 ugör mellansegmentet, med överlag välfungerande sensorer som dock kanske inte ger perfekt respons eller 1:1-känsla. Betyg under 4 är för kontorssensorer och sensorer med uppenbara avläsningsproblem.

Knappar – Varje datormus som testas genomgår minst en veckas dagligt användande och spel där samtliga knappar används i största möjliga utsträckning. Detta för att vi ska kunna avgöra hur den taktila känslan står sig gent emot andra möss. Denna kategori inkluderar även scrollhjulet.

Poäng 9-10 för knapparna innebär unika funktioner med fläckfri känsla. Poäng 7-8 innebär i sin tur bra respons med bra taktil känsla. Därefter, mellan betyg 5-7, är mellansegmentet som gör vad de ska men inte sticker ut. Poäng 1-4 är för modeller med problem eller kvalitetsbrister.

Funktioner – Här betygsätter vi övriga parametrar hos en mus så som mjukvara, byggkvalitet, belysning, specialfunktioner och glid. Toppbetygen 9-10 är för utstickande, unika funktioner som även gör nytta. Betyg 7-8 är för möss med bra, solid kvalitet och mjukvara. Betyg 5-7 är mellansegment som uppfyller våra förväntningar men inte sticker ut. Betyg under på eller under 4 är har problem eller saknar viktiga egenskaper.


Marknadsanalys och utslitna möss

Lugnt som i graven är ett uttryck som berättar väldigt väl om hur statusen ser ut på musmarknaden just nu, och med det sagt vill vi passa på att påminna alla er läsare om Muskyrkogården.

Muskyrkogården – Hylla din trotjänare och tävla om en ny råtta

Vi på NordicHardware har skapat en alldeles egen minnesplats för alla de möss som förtjänar pension och ger samtidigt våra läsare chansen att vinna en ny gamingmus av rang.

Fler tester finns i Svenska Musguiden

Du kan hitta mer spännande tester av marknadens hetaste möss i Svenska Musguiden där vi jämför form, prestanda och pris mellan dagens alla intressanta modeller.

Innehåll

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Johan Pettersson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Jag önskar att den här musen hade haft vickbart mushjul, då hade den kunnat vara ett värdigt alternativ till min nuvarande Logitech G700s. Denna är fortfarande relativt ny – en av de sista Inet hade i lager – men den går hädan någon dag, och vad ska jag köpa då?! Razers MMO-mus har deras stolliga spyware-mjukvara, så den kan jag ju inte köpa.