Summering

Det har blivit dags att summera dagens test av MasterMouse Pro L som har gett oss blandande intryck då högpresterande komponenter möter en kanske inte helt genomtänkt design. Modulära möss är något som trendar just nu och det i kombination med högpresterande sensorer och brytare är något som vi gärna ser mer av.


Omdöme

Cooler Master MasterMouse Pro L är en semi-modulär gamingmus med högpresterande komponenter. Musen kan anpassas en aning i storlek tack vare de utbytbara sidorna och topp-panel för att passa flera användare och sensorprestandan är på topp tack vare valet av 3360-sensorn som ger en äkta ett-till-ett känsla utan någon inbyggd acceleration eller märkbara avvikelser.

Mjukvaran är enkelt utformad och tydlig samt att alla inställningar lagras i musens inbyggda minne. Dock så får gärna tillverkaren justera direktöversättningarna från engelskan även om de är smått komiska.

cm_mastermouseprol_1

Scrollhjulet på MasterMouse Pro L är bland det bästa vi testat i Svenska musguiden och kombinerar en supertaktil känsla med tydliga steg utan några störande missljud.

Samtliga knappar har en taktil känsla men Cooler Masters nya gamingmus överskuggas dock av en rad svagheter varav den största är att musen inte lämpar sig för samtliga handstorlekar och användare då vänster- och högerklick tenderar att fastna i varandra om man har ett framåtlutat klo- eller handflategrepp där fingrarna sträcker sig långt över knapparna. Det i kombination med en styv USB-kabel och det höga priset gör att MasterMouse Pro L inte når fram till en utmärkelse i Sveriges största test av datormöss.

Cooler Master MasterMouse Pro L
6 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
TypSymmetrisk - FPS
Vikt127 g (med kabel)
Fördelar
Bra sensor
Grym scroll
Enkel mjukvara
Nackdelar
Knapparna fastnar
Styv sladd
Priset
Bra att veta
MasterMouse Pro L har en modulär design där du kan byta paneler.
Sensor8
Knappar4
Funktioner6
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Marknadsanalys och kommande tester i Svenska Musguiden

Det är fortsatt ganska svalt på musmarknaden och inget nytt har presenterats nyligen men vi hoppas på att kommande CES-mässan kanske ska bringa ändring på detta.

Just nu så testkör vi två möss från tämligen okända Arokh på testbänken och vi hoppas kunna återkomma inom kort med en fullständig recension av dessa nykomlingar.

Fler tester finns i Svenska Musguiden

Du kan hitta mer spännande tester av marknadens hetaste möss i Svenska Musguiden där vi jämför form, prestanda och pris mellan dagens alla intressanta modeller.

Innehåll

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tobbe Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tobbe
Medlem
Tobbe

DPI.. UNDER? …njaä.