Beyerdynamic tar första riktiga steget in i vår headsetguide med Custom One Pro Plus, ett par hörlurar som kan göras om till ett headset med Custom Headset Gear.

Det är dags för ännu en uppdatering av Sveriges största headsetjämförelse, och det med ett nytt headset från Beyerdynamic. För de som vill lära sig mer om headset, vad man ska tänka på som konsument och vilka modeller som är mest intressanta idag ska ni ta er vidare till Svenska Headsetguiden där nu även detta headset finns representerad. Här nedan följer samtidigt en summering av vårt tillskott i guiden.

Beyerdynamic Custom One Pro Plus

Beyerdynamic är ett nytt företag i vår guide – fast egentligen inte. Beyerdynamic är företaget som står för den nuvarande regerande mästaren i vår guide, nämligen Qpad QH-1339. Det är ett samarbete som inleddes för ungefär åtta år sedan. Beyerdynamic har ett headset som heter MMX-300 som Qpad tog och gjorde sin egen variant på och sålde här i Sverige.

Custom One Pro Plus som vi testar idag är inte ett headset direkt ur förpackningen, utan detta är ett test av Custom One Pro Plus i kombination med kabeltillbehöret Custom Headset Gear. Det är ett tillbehör som gör att du kan förvandla dina hörlurar till ett headset med riktig mikrofon med en handvändning.

SAMSUNG CSC

 

Tillbehörsmässigt får man med två kablar, en rak kabel med 3,5 millimeters anslutning och tillhörande adapter till 6,3-millimetersanslutningen samt en kabel med 3,5-millimetersanslutning och en kontrollerenhet med en enkel ensam knapp.SAMSUNG CSC

Designen är relativt subtil men har ett klassiskt Beyerdynamic-utseende, något som märks om man kikar igenom deras modellutbud med lite ordentliga kåpor och tjocka muffar. Här dyker då skillnaden mellan den vanliga versionen av Custom One Pro och Custom One Pro Plus upp. Båda modellerna kan byta ut en utomliggande skiva för att sätta en personlig prägel på din hörlurar, Plus-modellen ger dig en hög med 8 par skivor från start istället för att behöva skaffa det i efterhand. Konstruktionen är ganska industriell med många utbytbara delar vilket är en trevlig kontrast mot resterande modeller på marknaden.

Komforten gör en inte besviken, man kan utan problem ha på dessa under långa perioder utan några problem. Trycket mot huvudet är lite högre än QH-1339 och dessa når inte riktigt upp till samma nivå men det är inte långt ifrån. Muffarna är tillverkade av konstläder istället för velour vilket kan göra det lite varmare.

Ljudkvalitet och mikrofon

Det finns en ganska finurlig funktion på dessa hörlurarna, nämligen en justerbar basport på vardera hörlurskåpa där du själv kan justera på vilken nivå du vill ha basen på. Reglaget har fyra lägen, från helt stängt till helt öppet. Vi rekommenderar att man håller sig någonstans i mitten då de yttersta lägena inte fungerar speciellt bra, antingen blir ljudet stumt eller så blir basen väldigt oprecis.

Custom One Pro Plus står sig mycket bra jämfört med alla headset som befinner sig i vår guide. Ljudet är väldigt precist och har överlag en väldigt smakfullt formad frekvenskurva. Diskanten och mellanregistret är tydliga och mjuka, även om det saknas lite känsla i låtar där fokus ligger mycket på rösten. Ställer man basportarna i någon av de två mittersta lägena kommer man få en trevlig upplevelse med tyngd i basen, helt enkelt ett par mycket lättlyssnade lurar.

Mikrofonen är bra, ljudet är klart och tydligt med naturlig känsla, tyvärr tar upp en del elektroniskt brus. Det är något som är rätt så varierande från system till system.

Slutsats

Beyerdynamic Custom One Pro Plus är ett par riktigt bra hörlurar och tillsammans med Custom Headset Gear blir det ett utmärkt headset där man kan bara rycka ur kabeln för att få ett fullfjädrat par hörlurar. Det är en lite annorlunda princip, men som vi tycker fler borde ta åt sig – lösningen fungerar riktigt bra. Kombinationen av hörlurar plus mikrofonkabel blir dock relativt dyrt, då 395 kronor för bara mikrofonen känns lite sådär. Slutkostnaden landar då på runt 2 200 kronor, vilket gör att det blir en av de dyrare headset i guiden.

Som tur är så är prestandan på en riktigt hög nivå, men har tufft att slåss mot Sennheiser 363D och indirekt sig själv med Qpads QH-1339. Tycker man extrapengarna för mikrofonkabeln plus lite extra frihet är värt det så är det nästan en oslagbar kombination.

Mikrofondelen Custom Headset Gear finns inte listat på Prisjakt i nuläget, men finns att köpa i flera svenska butiker. Vi sammanfattar några av dem här nedanför:

SAMSUNG CSC

NordicHardware_award_BraKop_darkgreen”Custom One Pro Plus levererar bra ljudkvalitet med detaljerat och precist ljud, Du kan även lägga till en personlig prägel, både ljudet med de justerbara basportarna och de utbytbara sidoplattorna på kåporna. Komforten är en höjdpunkt som gör det bekvämt att använda sig av Pro Plus under flertalet timmar utan problem. Prislappen är något högre än ett normalt headset om man köper till kabeln, men i slutändan är det en aspekt som kan vara värd helhetsupplevelsen, ett bra köp för dig som vill ha en välljudande och mer flexibel lösning.” – Svenska Headset-guiden 2016-06-20

Lägstapris på prisjakt.se:  Product price

Marknadsanalys och uppdateringar i Svenska Headsetguiden

Lite ändringar sker i guiden, då både Astro A50 och Steelseries H Wireless ”utgått”. Astro A50 har bytt till en PS4-variant inklusive en högre kostnad. H Wireless har även bytt namn till Siberia 800, dessa ska vara likadana men ingår ej i guiden vilket innebär att modellerna tappar sina utmärkelser.

Läs mer i Svenska headsetguiden

Du kan läsa hela vårt test i detalj, komplett med mikrofonmätningar, prisjämförelser och specifikationer i Svenska headsetguiden. Här hittar du även tips och trix för dig som vill veta mer inför ditt headsetköp. Vill du ta dig direkt till headsetguidens sammanfattning och utmärkelser så hittar du det här.

Håll utkik på Nordichardware framöver efter ännu fler tester och uppdateringar!

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anders NilssonNicklas Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Nicklas
Gäst
Nicklas

2 år har jag haft mina är mycket nöjd. Tyvär har nu mick adapter sladen gått sönder efter 10 månaders använning vilket verkar vara vanligt.( det är en väldigt låg kvalitet på kabel invändigt den skruvar sig och så blir det kabel brott på mitt ex. Försökte reklamera de till cdon som efter 3 månader meddelandet att tillverkaren inte svarat på reklamationen, så jag försöker då kontakt tillverkaren direkt och 15 månader senare inget svar. 600:- för en ny käns väldigt onödigt för en sladd. Öron muffarna har delat på sig såförsöker hitta nya men inget på svenska marknaden finns.… Läs hela »