Trots att plattformen inte funnits tillgänglig under någon längre tid och endast huserar en handfull speltitlar har nu Tencent döpt om sin spelplattform till WeGame X och gjort den tillgänglig för spelare världen över.

Tencents spelplattform som företaget självt säger är i ”early access” har tidigare endast funnits tillgänglig i Kina. Nu har dock plattformen döpts om och bär nu namnet WeGame X och i samband med detta har företaget gjort det möjligt för spelare världen över att använda plattformen.

Plattformen som tidigare nämnt endast funnits tillgänglig i Kina har över 200 miljoner användare. Detta trots att det i dagsläget endast finns 17 speltitlar tillgängliga via dess butik. Däremot kan spelstudios i väst som Deep Silver, Larian och Hello Games synas på hemsidan för WeGame X. Tencent har även andelar i Epic Games, Activision Blizzard och Ubisoft samt ägandet av League of Legends-utvecklaren Riot Games.

Hur pass välfungerande WeGame X är i sitt nuvarande läge är något vi inte har testat. Däremot påstås plattformen redan ha stöd för molnlagring av sparfiler, användarrecensioner och även offline-spelande för vissa speltitlar.

Huruvida Tencents plattform lyckas stå sig mot redan etablerade plattformar i västvärlden som Steam, Origin, uPlay och Epic Game Store återstår att se. Användare som är nyfikna på att testa plattformen kan göra så via hemsidan som länkades tidigare i denna artikel. Vissa kan dock känna skepsis mot att registrera personliga uppgifter hos Tencent och deras plattform då företaget flera gånger anklagats för att ha kopplingar till den kinesiska regeringen. Även om det är något som Tencent fortsatt förneka.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid