Nyligen framgick det att spelstudion Telltale Games går i graven och många undrade vad som händer med spelserien The Walking Dead vars sista säsong inte är avslutad. Nu bekräftas det att arbetet tas över av en annan spelstudio.

I slutet av september månad bekräftade spelstudion Telltale Games att man väljer att slå igen sina portar för gott. Detta leder till att omkring 250 personer står utan jobb och fortsättningarna för studions positivt mottagna spelserier som The Walking Dead och The Wolf Among Us blev en gissningslek.

Studions förmodligen mest kända serie, The Walking Dead, var inne på vad som skulle bli den sista säsongen med två av episoderna lanserade när beslutet att stänga ned studion togs. Till en början spekulerades det i att ett fåtal anställda skulle stanna kvar hos studion och färdigställa jobbet med serien för att ge den det avslut som studion planerat.

Detta blev dock inte fallet och det verkade som att episod två av den nuvarande säsongen skulle bli The Walking Deads sista. Fram till nu.

Spelstudion Skybound Games har nu bekräftat via Twitter att studion kommer att plocka upp Telltale Games stafettpinne och färdigställa spelseriens sista episoder. Skybound Games är en del av Skybound Entertainment, ett produktionsbolag som startats av Robert Kirkman, en av originalförfattarna av serietidningen The Walking Dead.

Ytterligare goda nyheter för den som uppskattar Telltale Games spelserie kommer från IGN som rapporterar att Skybound Games får sällskap av personal från Telltale Games. Det framgår dock inte vilken personal eller hur många tidigare Telltale-anställda som assisterar Skybound med spelseriens avslut.

Det verkar således som att spelseriens protagonist Clementines historia kommer att avslutas på ett värdigt vis. Med både personal från originalstudion samt självaste skaparen av The Walking Dead vid rodret.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid